PHILIPS LUMEA BEAUTY INTRODUCTIE

PHILIPS LUMEA BEAUTY INTRODUCTIE

Ontharen. Voor veel vrouwen één van de minst leuke – maar o zo noodzakelijke – klusjes in je beauty routine. Welke vorm van ontharen je ook kiest, er is altijd wel een nadeel. Scheren is misschien de snelste manier, maar dat moet je dan wel bijna dagelijks bijhouden. Met een wax behandeling blijf je langer glad, maar dat is tijdrovend, kostbaar en niet te vergeten: pijnlijk. Je kunt natuurlijk ook proberen om jezelf thuis te waxen, maar dat is zo mogelijk nog pijnlijker en geeft ook nog eens een enorme rotzooi in je badkamer. En dan hebben we het nog niet eens gehad over vervelende huidirritatie, jeuk en stoppeltjes na het ontharen. De beste manier om pijnloos en langdurig van je ongewenste haartjes af te komen is laseren of IPL. Maar heb je wel eens gekeken naar de tarieven bij schoonheidssalons die deze behandeling aanbieden? Eigenlijk zou je gewoon thuis zo’n apparaat moeten hebben! Nou, dan hebben we goed nieuws voor je, want met de Philips Lumea kun je vanaf nu gewoon zelf thuis je haren wegflitsen. En wij gaan dit nieuwe IPL ontharingsapparaat van Philips de komende weken voor je testen.

Wat is het en wat belooft het?
De Philips Lumea is een ontharingssysteem dat werkt op basis van Intense Pulsed Light technology, afgekort IPL. Deze technologie wordt al jarenlang gebruikt in schoonheidssalons om ongewenst lichaamshaar langdurig en effectief te verwijderen en Philips heeft na uitgebreid onderzoek deze technologie beschikbaar gemaakt voor thuisgebruik. We zullen je de meest technische details over IPL besparen, maar in het kort komt het erop neer dat door middel van lichtflitsen de haren en de haarwortels onder de huid worden verhit. Hierdoor vallen de haartjes uit en wordt de haargroei geremd. Om te snappen waarom je niet in één behandeling van je haartjes af bent, is het noodzakelijk iets te weten over de groeicyclus van je haren.
Je haar groeit in drie fases; de eerste fase is de Anagene fase, ook wel de groei fase genoemd. Als de haar zijn volledige groei heeft doorgemaakt komt het in de Catagene fase (degradatiefase) en zal de haarwortel slinken en de haar uitvallen. Daarna volgt de Telogene fase (rustfase) waarbij de haarwortel die de haar heeft verloren in een rusttoestand komt totdat de biologische klok aangeeft dat het weer tijd is om actief te worden.
IPL is het meest effectief op haren die in de groeifase zitten en omdat niet alle haren tegelijk in dezelfde fase zitten zul je zo’n vier a vijf behandelingen nodig hebben – binnen een periode van ongeveer twee maanden – om het maximale resultaat te zien. Na de eerste keer gebruiken zul je na twee weken het eerste resultaat al merken.

Toegegeven, het klinkt het een beetje eng die ‘lichtflits’ therapie, maar we kunnen je gerust stellen. De Lumea belooft een effectieve, veilige en zachte toepassing voor zelfs de meest gevoelige lichaamsdelen, zonder dat je last krijgt van vervelende jeuk en stoppeltjes. Klinkt bijna te goed om waar te zijn!

Philips heeft onze redactie gevraagd om de Lumea de komende weken aan een uitgebreide test te onderwerpen en je kunt je wel voorstellen dat ik als testpersoon een gat in de lucht heb gesprongen. Kan ik dan eindelijk een punt zetten achter de haat-liefde verhouding met mijn scheermesjes en voorgoed door het leven gaan met eindeloos gladde benen, oksels en een perfect verzorgde bikinlijn? Ik ben in ieder geval razend benieuwd. Binnenkort kun je mijn eerste review verwachten!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan meer over de Lumea op www.Philips.nl/Lumea

(Jantina Schepers)

Tags: , , , , , , , , , ,