PHILIPS LUMEA BEAUTY REVIEW I

PHILIPS LUMEA BEAUTY REVIEW I

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen heeft Philips ons gevraagd om de Lumea te testen. De Philips Lumea is een nieuw IPL ontharingssysteem voor thuisgebruik, wat ervoor zorgt dat je haren niet meer opnieuw aangroeien. Eindeloos lang genieten van gladde benen, oksels en een perfect verzorgde bikinilijn. Met zo’n belofte zijn de verwachtingen natuurlijk hooggespannen en ik kon ook niet wachten om de Lumea te testen. Als eerste heb ik dit Beauty Wonder op mijn benen getest en ik deel graag mijn ervaringen met je.

Voordat ik daadwerkelijk aan de slag kon met de Lumea waren er een paar dingetjes te regelen. Allereerst moest het apparaat opgeladen worden, wat zo’n anderhalf uur duurde. In de tussentijd kon ik dan natuurlijk mooi even de gebruiksaanwijzing doorlezen, want lichtflitsen op je huid… dat klinkt toch best een beetje eng. Het gebied dat je wilt behandelen, moet voor gebruik goed geschoren worden, dus nog maar een keertje met het oude vertrouwde scheermes in de weer, wat hopelijk over een paar weken niet meer nodig is.
In de gebruiksaanwijzing staat een tabel waarmee je precies kunt aflezen welke lichtintensiteit voor jouw huid en haren het meest geschikt is. Zo is de Lumea bijvoorbeeld niet geschikt voor rode, grijze en lichtblonde haren en voor mensen met een donkere huid. Gelukkig val ik in de categorie beige huid met donkerblonde haren en kan ik de Lumea op standje 4 of 5 gebruiken.

Ik ben begonnen met het apparaat voorzichtig te testen op de binnenkant van mijn enkel, op de voor mij laagste stand 4. Met ingehouden adem heb ik het apparaat op mijn huid gezet en de knop ingedrukt. Een klein warm prikje was het enige wat ik voelde, dus dat viel me 100% mee! Daarna natuurlijk nog standje 5 geprobeerd, want hoe beter het werkt, hoe eerder ik verlost ben van het vervelende scheren. Die flits voelde wat scherper en omdat ik nog heel wat huid te gaan had, besloot ik dat standje 4 voor mij goed genoeg was.
In het begin was het even zoeken naar de juiste houding, zowel van het apparaat wat loodrecht op je huid moet staan, als bij de behandeling van de achterkant van mijn benen, maar achteraf verbaast het me hoe snel ik klaar was met één onderbeen. Een klein nadeeltje dat ik wel even moet noemen: de Lumea heeft – als ie volledig is opgeladen –een werktijd van slechts 15 minuten. Dat was voor mij genoeg tijd om één onderbeen te doen, maar daarna moest ‘ie eerst weer aan de lader.

Zoals ik in de introductie over de Philips Lumea al heb uitgelegd, heb je in verband met de groeicyclus van je haren meerdere behandelingen nodig voordat je glad en haarvrij door het leven kunt gaan. Echter merkte ik een paar dagen na de eerste keer gebruiken al dat ik minder stoppeltjes had en het leek zelfs alsof mijn haren minder snel terug groeiden. Op dit moment moet ik nog blijven scheren tussen de behandelingen door, maar het begint er echt op te lijken dat ik binnenkort voorgoed van mijn scheermes verlost ben. Reden genoeg om ook mijn oksels en bikinilijn maar eens aan te pakken met de Lumea.

Wordt vervolgd…

Nieuwsgierig geworden? Lees dan meer over de Lumea op: www.Philips.nl/Lumea

(Jantina Schepers)

Tags: , , , , , , , , ,