Philips heeft ons gevraagd om hun nieuwste beauty wonder, de ReAura, te testen. De Philips ReAura is het eerste laserapparaat wat je thuis kunt gebruiken om een jongere, stralende huid te krijgen. Een onregelmatige huidstructuur, fijne lijntjes, grove poriën, ouderdomsvlekjes, kortom alle vervelende tekenen van een ouder wordende huid kun je met dit baanbrekende apparaat aanpakken. En het fijne is dat je hiervoor geen dure en tijdrovende afspraken in de schoonheidssalon hoeft te plannen, maar dat je de behandeling gewoon thuis doet wanneer het jou uitkomt. De Philips ReAura is in Nederland exclusief te koop bij Douglas voor €899. Een behoorlijke investering, maar een jaren jonger uiterlijk is uiteindelijk onbetaalbaar, toch? Nu willen we hier op de redactie allemaal wel het proefkonijn zijn voor dit geweldige apparaat, maar onze beauty redacteur Jantina gaat het apparaat de komende acht weken testen en hieronder kun je alvast haar eerste review lezen.

Beauty Review
Met een leeftijd die dichter bij de 35 ligt dan bij de 25 wordt het verzorgen van mijn huid ineens een serieuze zaak. Met een simpele dagcrème red ik het niet meer om de eerste tekenen van het ouder worden uit te vagen, dus toen ik las wat de Philips RéAura voor de huid kan doen, stond ik te trappelen om het apparaat uit te proberen. Gelukkig voor mij moest de RéAura eerst een paar uurtjes aan de lader, zodat ik rustig de tijd kon nemen om me voor te bereiden met de instructie DVD. We hebben het tenslotte wel over een laserbehandeling en ondanks dat Philips er alles aan gedaan heeft om deze technologie veilig te maken voor thuis is het wel belangrijk om te weten wat je doet.

Eerst dus maar even wat achtergrondinformatie. Wat is het, wat belooft het en dan straks natuurlijk: wat doet het nu werkelijk.

Philips is voor de ontwikkeling van dit revolutionaire apparaat natuurlijk niet over één nacht ijs gegaan, maar heeft samen met de makers van Fraxel lasertechnologie, de nummer één in professionele laser huidverjonging in Amerika de ReAura ontwikkeld. Fraxel laserbehandelingen worden al bijna 10 jaar gebruikt door dermatologen en zijn ondertussen al een half miljoen keer toegepast. Samen met Philips hebben ze deze technologie nu geschikt gemaakt voor veilig en effectief thuisgebruik. Gebruik je de RéAura twee keer per week gedurende acht weken, dan belooft het je een jonger ogende, gladdere en stralendere huid en worden fijne lijntjes en ouderdomsvlekjes verminderd. Na deze kuur gaat het verjongingsproces van de huid nog drie maanden door.

Om te begrijpen wat lasertechnologie voor je huid kan doen, moet ik heel kort iets van de huidstructuur uitleggen. De huid is opgebouwd uit verschillende huidlagen. De epidermis is de buitenste beschermende laag, daaronder zit een diepere laag (dermis) waarin zich een netwerk van collageenvezels bevindt wat je huid haar stevigheid en gladheid geeft. In de loop van de jaren neemt de hoeveelheid collageen in je huid af en onder invloed van o.a. de zon wordt dit proces versneld, met als resultaat lijntjes en een minder gladde en egale huid. Een onomkeerbaar proces? Nou, niet helemaal want je huid is ook in staat om zich te vernieuwen en onder invloed van lasertechnologie wordt het celvernieuwingsproces op gang gebracht. De Philips ReAura stuurt duizenden microscopisch kleine laserstralen in de bovenste twee huidlagen, waardoor het natuurlijke proces van celvernieuwing op gang komt. Oude en beschadigde huidcellen worden vervangen door nieuwe cellen mét collageen. Je huid wordt gladder en fijne lijntjes worden verminderd. Ook pigmentophopingen worden aangepakt waardoor je een egalere teint krijgt.

Aan de slag met de ReAura
Nadat de ReAura volledig is opgeladen en ik de instructie DVD heb bekeken ben ik ermee aan de slag gegaan. Het is de bedoeling dat ik de komende acht weken zowel mijn gezicht, decolleté als handen en armen er twee keer per week mee ga behandelen. Omdat ik nog niet precies wist wat me te wachten stond vond ik het prettig om als eerste het apparaat op mijn handen uit te proberen. Daarbij, de huid op de handen verraadt als eerste het feit dat je ouder wordt en met een paar gerimpelde handjes heb je uiteindelijk niks aan een verjongingskuur van je gezicht :-).

Nadat ik mijn handen goed heb gewassen heb ik een beetje (ter grootte van een erwt) Laser Performance Gel aangebracht. Deze gel zorgt voor optimaal contact met de huid en laat het apparaat er makkelijker overheen glijden. Daarna heb ik de RéAura op stand twee gezet (stand 1 is de lichtste stand en stand 3 de zwaarste) en heb de RéAura voorzichtig over mijn huid laten glijden. Vooral de handen hebben nogal wat kleine botjes en ik merkte dat ik daardoor niet altijd even goed grip hield met het apparaat. Maar hoe langer ik er mee bezig was hoe beter ik de slag te pakken kreeg. Het gevoel van de laser op de huid is te vergelijken met een licht tintelend, beetje prikkend gevoel, absoluut niet pijnlijk, maar je voelt dat er wat gebeurt. De RéAura geeft tijdens het gebruik een groen licht en een zacht zoemend geluid als het apparaat de laser afgeeft. De te behandelen gebieden van je gezicht, decolleté en handen zijn opgebouwd in zones en per zone geeft de RéAura een vastgestelde dosis laser af. Je gezicht bestaat bijvoorbeeld uit 3 zones (linkerkant, rechterkant en voorhoofd), maar een hand bestaat uit slechts 1 zone. Per hand was ik zo’n 5 minuten bezig en na de complete zone te hebben behandeld hoorde ik een klein deuntje als teken dat ik klaar was.
Achteraf was ik blij dat ik als eerste mijn handen heb getest. Mijn huid werd namelijk rood en zwelde iets op, vergelijkbaar met wanneer je te lang in de zon hebt gelegen. Maar volgens de gebruiksaanwijzing is dit een normale reactie van de huid en juist een teken dat het verjongingsproces in werking is gezet. Voor de volgende testen op mijn gezicht en decolleté zorg ik er wel voor dat ik daarna de deur niet meer uit hoef.
Tot slot heb ik het bijgeleverde Laser Aftercare Complex gebruikt, een hydraterende lotion die het celvernieuwingsproces stimuleert. Deze heerlijke lotion met Kamille, Sint-Janskruid en edelweiss extract was geen overbodige luxe voor mijn rode en tintelende handjes. Overigens was de roodheid en de gevoeligheid na een paar uurtjes alweer helemaal verdwenen en ik ben heel benieuwd of ik over een paar weken kan zien dat de huid op mijn handen egaler, zachter en gladder is geworden.

Over twee weken kun je mijn volgende review verwachten. Daarin kun je dan mijn ervaringen lezen over de meest spannende test van allemaal: het gezicht.

Kun je niet wachten en wil je alvast alles weten over alles wat de Philips RéAura je kan bieden? Ga dan naar Philips.nl/Reaura.

Wordt vervolgd…

(Jantina Schepers)

Tags: , , , , , , ,