Zoals jullie misschien weten test ik momenteel de Philips ReAura, het eerste laserapparaat dat je gewoon zelf thuis kunt gebruiken om een jongere, stralende huid te krijgen. In mijn eerste beauty review heb ik al kort uitgelegd hoe dit beauty wonder van Philips werkt en kon je lezen over hoe ik het apparaat heb geprobeerd op mijn handen. Na deze eerste voorzichtige test is het nu tijd voor het serieuzere werk: mijn gezicht.

Zoals ik heb gemerkt – toen ik de ReAura heb uitgeprobeerd op mijn handen, is het handig om de behandeling te plannen op een avond waarvan je zeker weet dat je de deur niet meer uit hoeft. Omdat de laserstralen in je twee bovenste huidlagen werken reageert je huid namelijk. Warm, rood en soms een wat opgezwollen huid is een heel normale reactie. Sterker nog, hierdoor weet je zeker dat het celvernieuwingsproces in gang is gezet. Voor deze tweede test heb ik dus een heerlijk relaxt beautyavondje voor mezelf gepland. Eerst de RéAura aan de lader, zo had ik de tijd om grondig mijn make-up te verwijderen en mijn gezicht goed te reinigen. Nadat het apparaat was opgeladen en ik er klaar voor was, ben ik begonnen met het aanbrengen van de Laser Performance Gel. Deze gel zorgt ervoor dat de RéAura een goed contact maakt met de huid en dat het apparaat makkelijk over je huid kan glijden.

Ik vond het in het begin een beetje lastig om op de juiste manier het apparaat over mijn huid te laten glijden, maar nadat ik met mijn andere hand mijn huid wat strakker trok ging het al een stuk beter.

Het gezicht bestaat uit drie zones: voorhoofd, linker- en rechterkant en je behandeld iedere keer 1 zone, net zolang tot het apparaat met een geluidje aangeeft dat je klaar bent. Tijdens het behandelen voel je een licht tintelend gevoel, niet pijnlijk, maar je voelt wel dat er iets gebeurt. Niet zo gek, als je bedenkt dat de ReAura duizenden microscopisch kleine laserstralen in de bovenste twee huidlagen stuurt om het celvernieuwingsproces een boost te geven. Al met al ben ik zo’n vijfentwintig minuten bezig geweest met mijn hele gezicht, maar hoe vaker je het apparaat gebruikt des te handiger je er in wordt. Tot slot heb ik het Laser Aftercare Complex op mijn gezicht aangebracht. Geen overbodige luxe want nadat ik klaar was leek mijn gezicht meer op een overrijpe tomaat dan op het perzikhuidje wat ik er uiteindelijk mee hoop te bereiken. Maar zoals gezegd, deze huidreactie is juist een teken dat het apparaat goed zijn werk heeft gedaan. Gelukkig was er na een lekker nachtje slapen helemaal niks meer van te zien of te voelen. Ik hoopte natuurlijk stiekem dat ik er stralender en strakker dan ooit uit zou zien, maar voor de eerste zichtbare resultaten moet ik nog een paar weekjes geduld hebben.

Zoals de kuur voorschrijft ga ik de RéAura twee keer in de week gebruiken voor zowel mijn gezicht als mijn handen, armen en decolleté. Over twee weken komt mijn volgende review en ik hoop dat ik dan al wat zichtbare resultaten met je kan delen!

Kun je niet wachten en wil je alvast alles weten over wat de Philips RéAura je kan bieden? Ga dan naar philips.nl/reaura.

Tags: , , , , , , ,