Slap haar? Ban de siliconen en ga voor olie en azijn!

Slap haar? Ban de siliconen en ga voor olie en azijn!

Ken je het probleem van slap haar? Dat wat je ook probeert, hoe je het ook styled, het toch een slappe hap blijft daar boven op je hoofd? Grote kans dat je haar last heeft van een overschot aan siliconen. Groot vraagteken? We zullen je even kort bijpraten en meteen tips geven voor licht en luchtig haar dat wel in model blijft.

We zullen je alle moeilijke wetenschappelijke details besparen, maar heel in het kort zijn siliconen chemische stofjes (ook wel polymeren genoemd) die in heel veel haarproducten, zoals shampoos, conditioners, maar ook stylingproducten worden gebruikt. Siliconen hebben voordelen, ze zorgen er namelijk voor dat de producten lekker smeerbaar en crèmig worden en zorgen ervoor dat je haar meteen heerlijk glad en zacht aanvoelt onder de douche. Maar in dat laatste schuilt ook meteen het probleem… je haar voelt namelijk zacht en gezond aan door het laagje aan siliconen om je haar. En als je dag in, dag uit producten gebruikt met siliconen, dan bouwen deze stoffen zich op in je haar, iets wat er nogal lastig uit te wassen is en waardoor je uiteindelijk slap haar krijgt. Afkicken van producten met siliconen is dan ook heel simpel gezegd de oplossing naar lichter en luchtiger haar.

De meeste haarproducten die vrij zijn van siliconen zullen dit op hun verpakking vermelden. Staat het er niet op, kijk dan voor de zekerheid in de ingrediënten en speur op alles wat eindigt op ‘cone’. Natuurlijk kun je naar de kapper gaan en daar een hele dure siliconenvrije shampoo en conditoner aanschaffen. Een stuk goedkoper, maar minstens net zo goed, zijn de haarproducten van Yves Rocher. Deze plantaardige producten zijn allemaal siliconen vrij, ruiken stuk voor stuk heerlijk en niet onbelangrijk: zijn erg betaalbaar! Daarnaast hebben ze ook nog twee nieuwe producten die we even extra willen uitlichten, namelijk de Herstellende Haarolie en de Haarspoeling met Frambozenazijn.Deze schattige flesjes bevatten echte mooi makers voor je haar, zonder dat er siliconen of andere enge chemische stoffen aan te pas komen.

De heerlijk ruikende olie smeer je in je droge haar, laat je tien minuten intrekken – kun je even rustig je kleding uitzoeken – waarna je het onder de douche met een milde, siliconenvrije shampoo uitwast. Het bevat herstellende babassu-olie en macadamia-olie wat je hoofdhuid voedt en droog en pluizig haar hersteld, zonder het te verzwaren of vet te maken.

De haarspoeling met frambozenazijn is ook een geweldig product. Deze frisse haarspoeling – die overigens niet naar azijn, maar wel heerlijk naar framboos ruikt, is bedoeld voor de laatste spoeling, nadat je het haar hebt gewassen. De frambozenazijn zorgt ervoor dat het water zachter wordt, geeft je haar een waanzinnige glans en maakt het licht en luchtig. Precies wat we willen, toch?

Oh ja, ook niet onbelangrijk: de haarproducten zijn te koop bij Yves-rocher.nl, waar ze op dit moment ook nog eens hele fijne kortingen hebben. Fijn!

Misschien wil je dit ook lezen:

Gezonde voornemens die makkelijk vol te houden zijn
Benetint lip & cheeck stain: Make-up Musthave met een bijzonder verhaal
Feestje? Eerst naar de Salon B Blow Dry Bar
Beauty Tip van Sanex: koud douchen maakt slanker!
Beauty Trend: Hippie Chic revival met Patchouli geuren
Beauty Musthaves: Yves Rocher Culture Bio lijn

Tags: , , , , ,