Smokey eyes

Smokey eyes is een mooie make-uplook die je kunt toepassen als je een avondje uit wilt of een feestje hebt. Tegenwoordig dragen vrouwen overdag ook smokey eyes want het is gewoon een sexy make-up look!  Je kunt met smokey eyes alle kanten op en je bent niet verplicht om alleen bruine en grijze oogschaduw te gebruiken. Door je ogen te accentueren met een donkere tint onder je ogen en boven je ogen, zullen deze heel mooi uitkomen.
Moeilijk? Zeker niet, met ons handige stappenplan creëer jij in no time die ‘beautiful eyes’.

Wat moet je in huis hebben om deze look te creëren?
-Oogschaduwbasis
-Bruine oogschaduw
-Grijze oogschaduw
-Zwart kohlpotlood
-Mascara

1. Begin met het aanbrengen van de oogschaduwbasis. Door deze basis blijft je make-up langer zitten. Vervolgens breng je bruine oogschaduw aan op je ooglid. Verdeel het goed en overdrijf niet!

2. Trek nu met een kohlpotlood een lijntje vlak langs de wimpers op het bovenste ooglid. Je hoeft hier echt geen geoefende hand voor te hebben, het lijntje hoeft niet perfect te zijn, als je maar dicht bij de wimpers blijft. Laat het lijntje aan de uiteinden van je oogleden een klein beetje omhoog lopen, maar trek het niet al te ver door. Maak het lijntje niet te dun, want straks ga je de kohl ervan met een kwastje ‘uitsmeren’ over de rest van je ooglid.

3. Breng vervolgens de grijze oogschaduw aan op het vervaagde oogpotloodlijntje. Vervaag het vanaf de wimperrand van donker naar bijna niets op het bewegende ooglid tot aan de arcadeboog. Het geheim van mooie smokey eyes is dat de kleur het donkerst is tegen de wimperrand en dat deze kleur vervaagt over het bewegende ooglid naar bijna niets.

4. Trek nu met hetzelfde oogpotlood een lijntje vlak langs je wimpers aan de onderkant van je oog. Trek het lijntje helemaal door tot aan je binnenste ooghoek. Vervaag het lijntje onder je oog dus voorzichtig met een kwastje en ‘vermeng’ het vervaagde lijntje met een vleugje bruine oogschaduw.

5. Gebruik eventueel een wimperkrultang om je wimpers voller en langer te maken. Breng daarna je mascara lekker ‘royaal’ aan.

Bekijk het youtube filmpje hieronder om te zien hoe je smokey eyes kunt maken.

Tags: , , , , , ,