Superfood

Een op de drie vrouwen eet dagelijks superfood. In 2012 deed men dat nog niet. Maar wat is het dat Superfood zo populair is? De ene expert zegt dat het een marketing strategie is en de ander beweert dat je er ook echt van kunt afvallen of gezonder van wordt. Weer een ander beweert dat het helemaal niet goed voor je is. Is het nou eigenlijk gewoon een trend of hebben we er echt wat aan in ons afvalproces?

Wat is Superfood dan precies?

Superfood is een verzamelterm voor een reeks eetbare planten en vruchten die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen, zoals: proteïne, mineralen, vitaminen, enzymen, anti-oxidanten, polysachariden, essentiële vetzuren en aminozuren. En totaal vrij zijn van pesticide, chemicaliën en (groei)hormonen. Een voedingssoort valt onder de categorie superfood wanneer het meer dan twaalf positieve eigenschappen heeft voor je gezondheid.

De Top 10 die de meeste waarschijnlijk wel kennen:

Goji
Cacao
Hennepzaad
Chiazaad
Bijenpollen
Kokosolie
Acai
Tarwegras
Quinoa
Blauwe bessen

Waarom is superfood goed voor je?

Door het eten van superfood zal je levenskracht en energie in grote mate toenemen. Ze verbeteren namelijk de algemene gezondheid, versterken het immuunsysteem, verbeteren je seksleven, zuiveren, voorzien het lichaam van alle nodige voedingsstoffen en zijn vaak ook nog lekker! Ook wordt je concentratievermogen verbetert en heb je meer energie. Hierdoor heb je natuurlijk meer zin om actieve dingen te doen. Ook zal je door het eten van superfood minder aangetrokken worden tot het nemen van ongezond voedsel.
De echte superfood is vaak vrij van pestiden doen je lichaam goed. Juist omdat ze niet bespoten zijn. Omdat superfood een trend is geworden zie je ze steeds vake in de lokale supermarkt liggen, wat ze minder exclusief maken en ook minder duur.

Men beweert dat je met superfood gemakkelijker een ideaal gewicht kunt bereiken en gezonde voedingsgewoonten kunt aannemen zonder dat je hiervoor een heel sterke wilskracht moet hebben en zonder dat je allerlei vitaminen en voedingssupplementen moet slikken.

Hoe kun je superfood het beste gebruiken?

De verschillende producten kunnen het beste rauw gegeten worden. Er is ruimschoots onderzoek gedaan en keer op keer wordt er aangetoond dat rauw, biologisch voedsel rijker is aan vitaminen, enzymen, co-enzymen, proteïnen, mineralen, glyconutriënten en (levens)energie!

Je kan superfood heel makkelijk in je dieet toevoegen door ze te verwerken in smoothies en raw snacks. Buiten het feit dat het erg lekker is, komen ze hier goed tot hun recht en krijg je het volledige scala aan voordelen. Ook kun je een aantal van deze superfoods in je yoghurt gooien, probeer de Tarwegras, chiazaadjes & goji bessen maar eens!

Superfood smoothie

We hebben ook nog even een rijtje alternatieven voor je opgesteld waarvan men zegt dat je ook kunt afvallen en die helemaal gemakkelijk te verkrijgen zijn. Als het maar op een gezonde manier is, dan willen we dit allemaal toch?

1. Beging je dag met een bakje havermout. Ook heerlijk met blauwe bessen & gemixt met andere superfoods.

2. Een appeltje voor de dorst! Appels bevat een bron van vezels en water. Tevens bevatten appels pectine, wat helpt bij het voorkomen van stijgingen in je bloedsuikerspiegel.

3. Een handje noten zorgt ervoor dat je cholesterol laag houdt. Ze bevatten ook eetlustremmende vezels en verteren trager waardoor je minder snel honger hebt.

4. Neem een heerlijk stukje zalm bij je groenten. Zalm bevat omega-3 vetten en verhoogt het verzadigdheidsgevoel.

Zalm, heel gezond

5. Studies hebben aangetoond dat eieren je tot maar liefst 36 uur kunnen helpen je eetlust te controleren. Tevens bevatten eieren ook proteïne.

6. Deze zitten vol met gezonde onverzadigde vetten die je helpen een vol gevoel te geven. Ze zijn heerlijk op een boterham of combineer ze met garnaaltjes!

Tags: , , ,