voetverzorging

Tijd voor open schoenen = tijd voor voetverzorging!

Eindelijk mogen we onze dichte laarzen en schoenen weer inruilen voor leuke peep-toe’s, sandaaltjes en slippertjes! Maar bekijk je voeten eens goed… waarschijnlijk zien ze er niet zo fraai uit na een hele winter opgesloten te hebben gezeten. Dus daar moet eerst wat aan gedaan worden voordat je je voeten en tenen weer laat zien in open zomerschoentjes. Tijd om aan de slag te gaan!

Stap 1: Investeer in een goede voetenvijl
Met een goede voetenvijl ga je de eeltige plekken te lijf. Je schuurt als het ware de verdikte huid eraf zodat je voeten weer superzacht worden. Als je erg veel eelt hebt, werk dan eerst met een eeltrasp en daarna met de vijl. Ga niet zelf met een eeltmesje aan de slag want je kunt hierdoor snijwonden oplopen als je deze niet goed gebruikt. Als je echt teveel eelt hebt, is het beter om dit door een pedicure te laten verwijderen. Daarna kun je het dan zelf bijhouden met de vijl.

voetverzorging

Tijd voor open schoenen = tijd voor voetverzorging!

Stap 2: Gebruik een peelingcrème
Je voeten verzorgen met een moisturizing crème is dé manier om ze weer bloot te kunnen stellen. Zeker wanneer we ouder worden, wordt de huid droger. Ook van je voeten. Breng na elke douche een voetencrème aan met salicylzuur of glycolzuur. Het zuur in de crème zorgt voor de peelende werking. Voor extra verzorging kun je de crème ook nog gebruiken voordat je naar bed gaat.

Stap 3: Hou de nagels kort
Knip je nagels kort, precies op het punt waar je tenen beginnen. Daarboven is te lang, ruim eronder is te kort en loop je kans op ingroeiende nagels. Knip je nagels recht af en niet rond. Rond knippen zorgt er ook voor dat je nagels gaan ingroeien met alle pijnlijke gevolgen van dien. Na het knippen werk je je nagels mooi af door ze nog even te vijlen.

voetverzorging

Tijd voor open schoenen = tijd voor voetverzorging!

Stap 4: Polijsten
Nu je weer open schoenen gaat dragen, wil je natuurlijk ook weer mooie, gelakte nagels. Teennagels zijn doorgaans een stuk dikker dan vingernagels en vooral de nagels van de grote teen kunnen nogal eens geribbeld zijn. Gebruik daarom één keer per week een polijstvijl om het oppervlak van je nagels mooi glad en glanzend te maken. Hierna kun je moeiteloos je favoriete kleur nagellak aanbrengen.

voetverzorging

Tijd voor open schoenen = tijd voor voetverzorging!

Zie ook:
OPI LANCEERT NIEUWE NAGELLAK: NEW YORK CITY BALLET BY OPI
MET EEN KLEIN BUDGET TOCH MOOI HAAR
DE VOOR- EN NADELEN VAN WAXEN
NARS BRENGT EEN ODE AAN ANDY WARHOL
LANCOME SPRING 2012 MAKE-UP COLLECTIE: ROSERAIE DES DÉLICES

Tags: , , ,