wenkbrauwen video

Mixitup speurt regelmatig YouTube af naar de allerleukste fashion en beauty video’s. De video’s die ons het meest aanspreken, lichten we toe op ons blog. Dit keer kwamen we een bijzondere video tegen op de Facebook van Eyeliner Addict. De blogster laat de wenkbrauwtrends van de afgelopen 100 jaar zien. 

Een beautytrend is constant aan verandering onderhevig. Zo kon je een tijdje geleden de lipsticktrends van de afgelopen 100 jaar checken op mixitup.nl. Maar niet alleen de lippen, ook de wenkbrauwen maakten een ware revolutie door. Ze zouden zelfs het meeste zijn getransformeerd van alle gezichtskenmerken.

Waar we anno 2016 het liefst een paar volle wenkbrauwen à la Cara Delevingne willen (als we de laatste trends moeten geloven), was dit lang niet altijd zo. Van ultra-dunne getatoeëerde lijntjes, tot de dikke, gekamde wenkbrauwen: werkelijk alles kwam voorbij. Beauty-expert Eyeliner Addict zette ze allemaal op een rij in een grappige video.

Wat vond jij de allerleukste trends? Wij hebben ze nog eens opgeschreven:

1910s: Naturel. Een beetje in vorm gebracht, maar over het algemeen vrij naturel. Het was de bedoeling dat vrouwen natural beauty’s waren. Maar uiteraard was dat niet helemaal wat er gebeurde. Vrouwen maakten hun wenkbrauwen vaak een tintje donkerder.

1920s: Movie Star Vamp. De groeiende populariteit van films, zorgde ervoor dat wenkbrauwen er héél anders uit gingen zien. Filmsterren scheerden de wenkbrauwen in een ultradun, lang lijntje, die iets naar beneden liep.

1930s: Dun en rond. De wenkbrauw bleef nog even dun, maar kreeg een enorm ronde vorm. Dit gaf een elegante, dramatische look.

1940s: Full Drama. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het dragen van make-up als een plicht voor vrouwen gezien. Wenkbrauwen mochten dus overdreven. Na de oorlog waren de wenkbrauwen dan ook MASSIVE.

1950s: Kort en sexy. Make-up mocht overdreven in deze jaren. Naast veel foundation, cat-eye liners en een roze blush, mochten de volle, korte, ronde wenkbrauwen à la Marilyn Monroe niet ontbreken.

1960s: Fabulous. In de ’60s gebeurde er erg veel op het gebied van make-up. Vrouwen wilden meer felle kleuren, lange wimpers en ronde, dunne wenkbrauwen.

1970s: Disco. De Disco Fever wenkbrauwen waren wijd en lang, met een naar beneden lopend boogje bij de aanzet.

1980s: Volle wenkbrauwen. Alles was groot en powerful in de ’80s, inclusief de wenkbrauwen. Brooke Shields was de Cara Delevingne van die tijd en rockte deze look.

1990s: Ultra-klein. De jaren 90 waren donkere tijden voor de wenkbrauw. Ze werden extreem veel geëpileerd en men moest ze zo klein mogelijk krijgen. Had jij ze ook zo op de middelbare school?

2006: Sexy met een srakke boog: De wenkbrauwen werden weer voller en sexyer, waarschijnlijk geïnspireerd op de wenkbrauwen van Marilyn Monroe, maar dit keer met een strakkere hoek in het midden.

2016: On fleek. Wenkbrauwen zijn inmiddels een heel ding geworden. Constant moet je je wenkbrauwen ‘on fleek’ hebben net als Cara Delevigne en Kim Kardashian. Het is het jaar van de #onfleek.

Tags: , , , , , , ,