lipstick trends 100 jaar

Mixitup speurt regelmatig YouTube af naar de allerleukste fashion en beauty video’s. De video’s die ons het meest aanspreken, lichten we toe op ons blog. Dit keer kwamen we deze nostalgische beauty video tegen, waarin we de lipsticktrends van de afgelopen 100 jaar zien! Hóé leuk?!

We zijn allemaal fan van lipstick toch? Blijkbaar is dit al sinds mensenheugenis, laat makeup artist Kandee Johnson zien in onderstaande video met maar liefst 100 jaar aan lipsticklooks. 100 JAAR?! Jep, blijkbaar smeren wij vrouwen al een eeuw lang lippenstift.

Driekwart van de wereldbevolking gebruikt het. Niet zo gek dus dat de lippenstift tot de top-5 van favoriete beautyproducten wereldwijd hoort. Zelfs in de prehistorie kleurden vrouwen hun lippen al. Toen hadden ze natuurlijk nog geen lipkits van Kylie Jenner, dus deden ze het met de middelen die ze hadden. Zo gebruikten ze onder andere bessen en rode klei.

De doorbraak kwam eigenlijk door de filmindustrie. Op het witte doek werd er veel gebruikgemaakt van lippenstift en schoten de lippenstifttrends als paddenstoelen uit de grond. In deze video zijn ze van de afgelopen 100 jaar op een rij gezet:

Wat vond jij de allerleukste trends? Wij hebben ze allemaal nog eens opgeschreven:

1916: Rouge verpakt in een kleipot, was een populaire lipcosmetica.

1925: De favoriete kleuren waren bruin, pruimen en kersen.

1939: Elegante matte lippen waren het meest gangbaar in deze tijd. Duits-Amerikaanse actrice Marlene Dietrich zette de trend met een flinke, brede lipstick op de bovenlip.

1940’s: In de jaren draaide het all about the lips! Rood en oranje waren de favoriete kleuren.

1954: De allereerste lipstick die daadwerkelijk lang bleef zitten werd uitgevonden. Actrices Rita Hayworth en Ava Gardner maakten de donkerrode lippen populair.

1967: Witte/nude lipstick werd populair

1976: De disco-look kwam op en bestond uit heel veel, intense kleuren en gloss.

1989: Felle neonkleuren waren helemaal on-trend.

1997: Het trucje om vollere lippen te creëren werd uitgevonden. Een donker lijntje werd om de lippen getekend en de binnenkant werd ingekleurd met een lichtere kleur (iets wat we tegenwoordig nog steeds vaak doen). De look was populair onder celebs als Pamela Anderson en Geri Halliwell.

2005: Glossy lips waren de trend van de zero’s. Misschien herinner je het zelf ook nog wel: een lipgloss ging standaard mee naar school.

2016: Zoals jullie misschien hebben gelezen op ons blog: donkere, volle (pruil)lippen zijn populair. En dat allemaal dankzij de nieuwe generatie van beauty influencers, waarin Kylie Jenner een erg groot aandeel heeft.

Tags: , , , , , , , , , , ,