video make-up test

We vragen ons al een hele tijd af: is er nu echt een verschil tussen dure en betaalbare make-up? Ook Amerikaanse beautyblogger Raye Boyce stelde zichzelf die vraag en ging daarom op onderzoek uit. Check hier het resultaat!

We weten allemaal dat make-up best duur is. Voor een goede mascara moet je al snel een paar tientjes neerleggen. Maar er bestaan ook genoeg beautymerken die een stuk goedkoper zijn, alleen verwacht je automatisch dat het resultaat een stuk slechter wordt. Of dat echt zo is, daar heeft Raye Boyce voorgoed een antwoord op.

Blogster Raye gebruikte op de ene kant van haar gezicht heel dure make-upproducten die samen zo’n 600 euro waard zijn. Aan de andere kant van haar gezicht maakte ze dezelfde look, maar dit keer met make-upproducten die bij elkaar zo’n 90 euro kostten.

Het verschil is extreem klein. Zó klein, dat we ons een klein beetje belazerd voelden door alle dure beautymerken. Je hoeft dus echt niet dure spullen te kopen om er mooi uit te zien. Hoogstwaarschijnlijk betaal je ook grotendeels voor het merklabel.

Een tip die we uit de video haalden is om wel goede kwasten te gebruiken. Wanneer je foundation opdoet met een dure kwast, zal je altijd een beter resultaat krijgen dan met een goedkope kwast. Investeer dus liever in de materialen dan in de make-up zelf.

Al met al: er zijn ontzettend veel make-up dupes te verkrijgen. En als er geen dupe van is, dan is er wel iets soortgelijks. De meeste make-up die je tegenwoordig gebruikt zijn namelijk allemaal met dezelfde formules en technieken gecreëerd in precies dezelfde fabrieken. Even goed zoeken, en je hebt een prachtige look zonder daar veel voor te betalen!

Tags: , , , , , , ,