video make-up organiseren

Mixitup speurt regelmatig YouTube af naar de allerleukste fashion en beauty video’s. De video’s die ons het meest aanspreken, lichten we toe op ons blog. Dit keer kwamen we deze super handige video tegen, waarin beauty blogger Jamie Paige Beauty tips geeft voor een georganiseerde, opgeruimde beauty stash! 

Ben jij een ware beauty junkie en heb jij zóveel beautyproducten dat je van gekkigheid niet meer weet hoe je ze moet organiseren? Heb jij 20 kleuren lippenstift, oogschaduw en verschillende merken foundation? Of ben je gewoon een beetje chaotisch en weet je niet hoe je jouw make-up moet opruimen? Geen zorgen, deze YouTuber schiet je te hulp. Met deze hacks is een rommelig badkamerkastje verleden tijd en zal je nooit meer hoeven zoeken naar je favoriete lippenstift.

Bron: Youtube JamiePaigeBeauty 

Uiteraard hebben wij alle tips nog eens voor je op een rij gezet plús wat extra tips vanaf onze kant.

#1 Koop een kaptafel met veel lades. Als je die niet kunt vinden, kan je er altijd zelf één maken! Met een simpele IKEA-kast kom je vaak al een heel eind. Een beetje creatief met extra laatjes, schotjes, een bestek-la en je hebt al gauw een make-up kaptafel!

#2 Investeer in doorzichtige make-up organizers. Je kunt deze vaak vinden bij drogisterijen of warenhuizen. Op die manier houd je je make-up in het zicht en hoef je niet te zoeken naar je favoriete merk of kleur. Deze organizers zijn vooral makkelijk voor je lippenstiften en lipgloss.

#3 Gebruik leuke koffiemokken en kaarslichthouders om je make-up kwasten, eyeliners, mascara’s en crèmepjes/lippenbalsems in te bewaren. Het ziet er gezellig uit én het is handig en overzichtelijk. Gebruik ook één specifieke mok voor de producten die je dagelijks gebruikt. Zo liggen die voor het grijpen en hoef je er niet naar te zoeken.

#4 Producten als je BB-cream, make-up reiniger en dagcrème gebruik je waarschijnlijk ook iedere dag, maar passen niet in een koffiemok. Schaf een iets grotere bak aan en zet die op een handige plek waar je makkelijk bij kunt. Stop hier alle overige producten in die je dagelijks gebruikt.

#5 Ook leuk: gebruik onderstaande plantenhouder van de IKEA om je make-up kwasten in te bewaren!

make-up organiseren

#6 Doe wat siergrind op de onderkant van de bakjes (of mokken). Op die manier blijven de kwasten/mascara’s/eyeliners rechtop staan en vallen ze er niet zomaar uit.

#7 Stop oogschaduw, blusher, concealer, poeder en andere platte voorwerpen in de lades van je make-up kast. Organiseer alles op het type product en zorg ervoor dat je favorieten in de bovenste la liggen.

#8 Gebruik boxen binnen de lades om de verschillende producten te scheiden.

Tags: , , , , , , , , , ,