Zelfbruiner

Zelfbruiner zonder vlekken en strepen

Hoewel het lente is en de zon zich al aardig heeft laten zien, is het helaas nog niet warm en zonnig genoeg om op het strand te liggen. Maar het is al wel warm genoeg voor blote armen en benen. Ze zijn alleen nog zo ontzettend wit! Spierwitte armen en benen zijn niet bepaald flatteus. Nou is een door en door zongebruinde huid ook niet echt lovely (én niet gezond), maar een beetje kleur kan geen kwaad. Een zelfbruiner is de oplossing, maar hoe krijg je een mooie sun kissed tan zonder nare vlekken en strepen?

Voorbereiding
Zorg dat je latex handschoenen en 3% waterstofperoxide (verkrijgbaar bij de apotheek) in huis hebt. De latex handschoenen zijn voor het aanbrengen. Waterstofperoxide gebruik je om vlekken te verwijderen. Bij vlekken doop je een wattenstaafje in de waterstofperoxide en behandel je hiermee de vlek. Spoel daarna goed na met water. De waterstofperoxide is alleen om vlekken te verwijderen. Als je niet tevreden bent over de kleur op je hele lijf, gebruik dan niet de peroxide maar ga direct onder de douche en scrub je lichaam grondig. De kleur zal waarschijnlijk niet helemaal verdwijnen, maar in ieder geval wel vervagen.

Aan de slag
Je kunt kiezen uit zelfbruiners met of zonder zichtbare kleur. Het voordeel van product met zichtbare kleur is dat je goed kunt zien waar je het aanbrengt omdat het al een tintje heeft en dat vermindert de kans op vlekken en strepen. Een zelfbruiner werkt alleen in op de bovenlaag van de huid. De huid moet dus regelmatig zijn. Het is dus belangrijk om eerst je hele lichaam te scrubben om alle dode huidcellen te verwijderen. Dode huidcellen houden het product vast en zorgen zo voor een onregelmatige kleur. Knieën en ellebogen zijn vaak nog droger dan de rest van je huid, dus die moet je extra goed scrubben.

Zelfbruiner

Zelfbruiner zonder vlekken en strepen

Wacht tot je huid nagenoeg droog is voordat je de zelfbruiner aanbrengt. Op een natte huid loop je het risico dat de zelfbruiner niet gelijkmatig wordt verdeeld, met strepen en vlekken als gevolg. Een iets vochtige huid (maar dan ook echt ‘iets’), kan echter geen kwaad. Wanneer je huid nog een heel klein beetje vochtig is, smeert het product juist wat makkelijker uit.

Ook goed is om eerst een dun laagje bodylotion op je huid aan te brengen en even kort in te laten trekken. Hierdoor kun je de zelfbruiner beter uitsmeren. Breng de zelfbruiner aan in cirkelende bewegingen, dat vermindert het risico op onflatteuze strepen. Rond je knieën, enkels en ellebogen moet je voorzichtig zijn omdat je op die plekken veel kans op vlekken hebt. Gebruik voor een mooi kleurverloop op plekken waar minder zelfbruiner nodig is (handen en voeten of waar je niet bij kunt, zoals langs je zij richting je rug) extra bodylotion. De zelfbruiner smeer je dan lichtjes uit over deze plekken.

Geduld
En dan is het een kwestie van geduld. Na 15 tot 20 minuten voelt een zelfbruiner doorgaans wel droog aan, maar hoe langer je wacht met kleding over je huid, hoe kleiner de kans op vlekken is. Sommige merken beweren dat je je na 15 minuten al kunt aankleden maar dat is echt niet altijd zo! Vaker niet dan wel. Meestal duurt het langer dan een uur. Als je het goed wilt doen duurt het hele proces, inclusief droogtijd, zo’n 90 minuten. Dat lijkt misschien wel lang, maar het is een mooi kleurtje echt waard!

Zelfbruiner

Zelfbruiner zonder vlekken en strepen

Zie ook:
VIRGIN ATLANTIC LANCEERT EIGEN LIPGLOSS
TIJD VOOR OPEN SCHOENEN = TIJD VOOR VOETVERZORGING!
OPI LANCEERT NIEUWE NAGELLAK: NEW YORK CITY BALLET BY OPI
MET EEN KLEIN BUDGET TOCH MOOI HAAR
DE VOOR- EN NADELEN VAN WAXEN

Tags: , , , ,