ZIEN! Dove The Real Beauty Sketches

ZIEN! Dove The Real Beauty Sketches

De manier waarop vrouwen zichzelf zien verschilt vaak behoorlijk van hoe anderen ze zien. Meer dan de helft van alle vrouwen op de wereld (54%) weet dat ze eigenlijk te kritisch op zichzelf zijn en slechts 4% durft zichzelf mooi te noemen. In totaal komt dat neer op zo’n 672 miljoen vrouwen met een slecht zelfbeeld!  Dove maakt zich sterk voor een wereld waarin schoonheid een bron van zelfvertrouwen is in plaats van angst. You are more beautiful than you think!

Speciaal om vrouwen hier bewust van te maken, heeft Dove een experiment uitgevoerd, waarvan een mooi en ontroerend filmpje is gemaakt. In de Dove The Real Beauty Sketches film wordt treffend in beeld gebracht hoe wij vrouwen onze eigen schoonheid zien en hoe andere vrouwen die schoonheid zien.

In het filmpje zien we hoe Gil Zamora, een forensisch tekenaar van de FBI, de portretten schetst van zeven verschillende vrouwen. Hij kan deze vrouwen niet zien, hij tekent enkel en alleen wat zij hem over zichzelf vertellen en hoe zij bepaalde kenmerken van zichzelf beschrijven. Vlak voordat deze vrouwen werden getekend, hebben ze allemaal iemand uit dezelfde groep ontmoet, zonder dat ze wisten wat hier het doel van was.  Nadat hun eigen portret was geschetst, vroeg Gil de vrouwen om ook deze persoon te beschrijven aan de hand van een aantal kenmerken. Vreemd genoeg zagen deze vrouwen bij andere vrouwen wel de schoonheid en de sprankeling die ze bij zichzelf niet zien.

Dove The Real Beauty Sketches film is wat ons betreft een must-see voor elke vrouw en iets wat elke vrouw haar opgroeiende dochters ook zou moeten laten zien. Een goed zelfbeeld is namelijk zó ontzettend belangrijk!  Zoals één van de vrouwen in het filmpje het verwoord: het waarderen van je eigen natuurlijke schoonheid heeft impact op de vrienden die je maakt, de banen waarop je solliciteert en misschien nog wel het belangrijkste: de manier waarop je je kinderen opvoedt. Het is van essentieel belang voor je eigen geluk!

Bekijk de Dove Real Beauty Sketches film, deel ‘m met je dochter, zus, moeder en natuurlijk al je vriendinnen en spread the word: You are more beautiful than you think!

Tags: , , , , ,