lippenstift-lang-zitten

Een mooi gestifte mond kan iedere outfit naar een hoger level tillen. Het geeft je look een sexy, vrouwelijke touch en is onmisbaar voor bij je party outfit. Helaas is er één probleem waar wij lippenstift dragende vrouwen vaak mee te maken hebben; lippenstift die niet blijft zitten. Dat moment dat je er op het toilet achter komt dat je de hele tijd met een rand van lipstick om je mond hebt gelopen. Wil je niet. Gelukkig blijft je lippenstift met dit stappenplan veel langer zitten. You’re welcome!

Stap 1: Scrubben

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is dan ook erg belangrijk om je lippen goed schoon te maken, voordat je de lipstick aanbrengt. Gebruik remover om restjes make-up van je lippen te halen en scrub ze daarna voorzichtig met een beetje lipscrub. Deze kun je zelf maken(dat lees je hier) of kopen bij de drogist. Heb je zo gauw geen lipscrub bij de hand? Dan kun je ook een washandje of schone tandenborstel gebruiken.

Stap 2: Poeder

Als je lippen helemaal schoon zijn, doe je er een beetje poeder op. Dit mag compact poeder zijn of transparante poeder, als het maar een heel klein beetje is. Op deze manier maak je je lippen namelijk iets stroever, waardoor de lippenstift beter blijft zitten.

Stap 3: Lippotlood

Daarna ga je de lipcontouren mooi aftekenen met een lipliner. Op die manier blijft je lipstick wat netter zitten en voorkom je natuurlijk dat het gaat uitlopen. Het beste is om, nadat je een randje om je lippen hebt gezet, je hele lippen in te kleuren.

lippenstiften

Stap 4: Lipstick

Breng nu de lipstick aan óver de lippotlood. Zit er geen ‘scherpe rand’ meer aan de stick? Gebruik dan een kwastje om het zorgvuldiger aan te brengen.

Stap 5: Concealer en tissue happen

Om uitschieters te corrigeren of om je lippen er nog meer uit te laten springen, kun je eventueel een beetje concealer om je lippen heen aanbrengen. Doe dit wel met een heel klein kwastje, want het is nogal een prutswerkje. Daarna pak je een tissue en ‘hap’ je erin. Op die manier haal je de overtollige lippenstift vast weg.

Tags: , , , , ,