slapen warm weer

Ein-de-lijk is het zover: subtropische temperaturen! Dat betekent strand, terrasjes, zomerjurkjes, bruin worden en cocktails drinken! Helaas zit er één nadeeltje aan dit warme weer: we mogen nog wel eens moeite hebben om in slaap te komen. Geen zorgen, wij hebben een paar tips waardoor je binnen no-time in slaap valt!

We kijken er al maanden naar uit en nu schiet dan eindelijk die thermometer omhoog! Als we de weermannen en – vrouwen van Nederland mogen geloven, is deze week een hittegolf niet uitgesloten. Super fijn natuurlijk, behalve wanneer we ‘s avonds willen slapen. Naast zoemende muggen bij je oren lijkt het onder dat dekbed wel een sauna. Je ligt constant te draaien en weet niet zeker of je de dekens nou weg moet schoppen of dat je jezelf erin moet wikkelen (want buiten de dekens lijkt het nog warmer te zijn). Goed, deze struggle is je vast niet ontgaan…

Maar vrees niet! Mixitup schiet je te hulp en heeft het internet afgezocht naar handige lifehacks.

#1 Ventilator

‘Ja, dat had ik ook wel kunnen vertellen’, denk je nu waarschijnlijk. Maar nee, wij bedoelen niet een standaard ventilator naast je bed die op de roteerstand staat te blazen, maar wij bedoelen de ventilator to the next level. Plaats een fles met ijs of een bak gevuld met ijsklontjes vóór je ventilator. Door het ijs zal de lucht koud aanvoelen, net zoals bij een airconditioning. AWESOME!

#2 Lakens in de vriezer

Klinkt misschien een beetje maf, maar reken maar dat deze hack werkt! Een laken is meestal al genoeg tijdens deze warme dagen, dus leg het overdag in de vriezer. Vergeet ook je katoenen(!) hoeslaken niet in de vriezer te doen. Ben je een echte bikkel? Stop dan je nachtkleding ook even in de vriezer.

#3 Drink thee

We snappen dat je liever een ijskoud glas cola drinkt met dit weer, maar eigenlijk zou je heel veel thee moeten drinken! De hitte van de thee zorgt voor een tijdelijke verhoging van je lichaamstemperatuur, waar het lichaam op reageert en automatisch afkoelt. Let op: het werkt pas na het drinken van heel veel thee.

 #4 Natte handdoek mee naar bed

Je kunt natuurlijk ook een natte handdoek of washand meenemen naar bed voor wat verkoeling. Op den duur wordt de doek wel warm, dus hopen dat je daarvoor al in slaap bent gevallen.

#5 Pepermuntspray

Er zijn allerlei middeltjes om tot rust te komen voor het slapen, waaronder pepermuntspray. Het heeft een heel frisse geur en een verkoelend effect. Ook mentholpoeder en lavendelolie werken goed.

Tags: , , , , , , , ,