fashion boeken

Wanneer je geïnteresseerd bent in mode, zul je vrij veel moeten kijken en lezen om een beetje bij te blijven. Mode raast als een sneltrein voorbij en vraagt om veel tijd en aandacht, mocht je een echte kenner willen worden. Gelukkig zijn er een paar heel interessante boeken waarmee jij jouw fashion kennis een beetje kunt brijschroeven.

Je kunt natuurlijk bij je favoriete tijdschrift blijven, maar een goed boek is zóveel interessanter. Wij geven je een paar tips van boeken die je echt zou moeten lezen. Tip: leuk cadeautje voor je verjaardag of voor kerst misschien?

#1 Coco Chanel, an intimate life

fashion boek 4

Bron: Bol.com

Met stipt op nummer één: Coco Chanel! Deze biografie gaan over hoe Chanel haar rebelse en progressieve stijl ontwikkelde. Je komt achter de oorsprong, creatieve kracht en het stiekeme lijden van deze uitzonderlijke en vaak verkeerd begrepen vrouw.

#2 Fashion makers, fashion shapers

fashion boek 1

Bron: Bol.com

Dit boek is niet alleen een echte must-have voor modestudenten, maar ook voor degenen die meer willen weten over wat mode tot mode maakt. Het boek zit vol met diepte interviews met de zogenaamde ‘Fashion Makers’. Beroemde ontwerpers en grondleggers van mode-labels onthullen de creatieve processen achter een collectie. Maar ook de zogenaamde ‘Fashion Shapers’ komen aan het woord. Redacteuren, stylisten, inkopers, PR specialisten, trendvoorspellers en pedagogen spelen ook een erg belangrijke rol in de modewereld. Dus wil jij de mode iets beter begrijpen en vraag jij je altijd al af hoe het komt dat iets ‘on-trend’ wordt? Al je vragen worden in dit boek beantwoord.

#3 In Vogue

fashion boek 2

Bron: Bol.com

Vogue… een beetje modeliefhebber weet dat dit het beroemdste fashion tijdschrift van de afgelopen 100 jaar is. Heb jij al een kast voor September Issues, maar wil je eens iets anders lezen? Dan is dit boek een echte must-have. Het omschrijft – en laat vooral zien met heel veel illustraties – de geschiedenis van dit geweldige tijdschrift. Daarbij staat het boek natuurlijk fantastisch modieus in je boekenkast. Alleen daarom willen wij ‘m al!

#4 Style – Lauren Conrad

fashion boek 3

Bron: Bol.com

Lauren Conrad kennen we natuurlijk allemaal van de Amerikaanse MTV-serie The Hills, maar acteren is zeker niet Lauren haar enige talent. Lauren weet alles over mode en beauty en deelt maar al te graag haar bevindingen met haar fans. Het boek heeft veel fotos in en leuke tips over haar, kleding, make-up en nog veel meer. Het boek bevat meerdere onderwerpen, er staan dingen in over haar, make-up, kleding en nog veel meer.

 

Tags: , , , , , ,