Amsterdam Fashion Week nodigt je uit voor Fashion Weekend

Amsterdam Fashion Week 2013 nodigt je uit voor Fashion Weekend

Amsterdam Fashion Week 2013 staat weer voor de deur en dat betekent voor mode insiders, redacteuren, fotografen en andere vakpers een hectische week waarin ze van show naar show en van feestje naar feestje rennen. Nu organiseert AFW elk jaar wel een publieksprogramma, maar voor wie nu eens echt een insiders look wil krijgen in deze fascinerende modewereld is uitgenodigd voor Fashion Weekend. Het Amsterdam Fashion Week 2013 evenement vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 juli en is voor iedere fashion lover vrij toegankelijk. Het belooft een weekend vol mode-evenementen, presentaties, tentoonstellingen en pop-up catwalkshows te worden dus hou je agenda vrij!

Tijdens Fashion Weekend koppelt Amsterdam Fashion Week de mooiste locaties in het Fashion & Museum District (o.a. Van Baerlestraat en PC Hooftstraat) en de grootste talenten uit haar netwerk aan elkaar. Zo verzorgt Zohra Murad een mode expositie in het Bilderberg Hotel Jan Luyken en geeft Marieke Hendriks Mad-men-vintage-naaiworkshops in Linhard. Inglot Cosmetics, edelsmid/sieradenontwerpster Maison Irem en modemerk INKNI organiseren samen een presentatie van nieuwe kleurenpaletten in cosmetica, sieraden en kleding en opticien Oogappel host een fotoshoot met modefotograaf Armando Ello. Onder de luifel van het Stedelijk Museum vindt The Fashion Bazaar plaats, een markt waar ondernemers uit het gebied, maar ook Nederlandse modemerken hun waren aanbieden. Verschillende horecagelegenheden bieden dit weekend speciale fashion menu’s aan en aangesloten winkels geven via het ‘mobiele coupons-boekje’ Vouchercloud aantrekkelijke kortingen andere cadeautjes weg.

Tijdens de hele periode van Amsterdam Fashion Week (6 t/m 16 juli) wordt de chique ‘Tunes Bar by Schilo’ van het Conservatorium Hotel omgedoopt tot ‘Official Late Night Bar’. Modeliefhebbers kunnen hier iedere avond terecht voor fashionable cocktails en om de shows van Amsterdam Fashion Week terug te zien. Dit is ook dé plek om celebrities, ontwerpers, modellen, en het team van Amsterdam Fashion Week tegen het lijf te lopen! Het Conservatorium Hotel host tijdens Fashion Week tevens een meet & greet met ontwerpersduo Spijkers & Spijkers een pop-up store ingericht door Sjaak Hullekes.

Musea hosten acht spectaculaire Pop-Up Catwalk
Tijdens het Fashion Weekend heeft iedereen de kans om front row en gratis een echte Pop-Up catwalk bij te wonen. Op supersnel uitgerolde Pop-Up Catwalks bij de musea op het Museumplein, tonen modellen winkel-collecties van talentvolle ontwerpers. De acht Pop-Up Catwalks worden mede mogelijk gemaakt door FAB, Grazia, BeauMonde, Marie-Claire en Nouveau, die daarmee talentvolle Nederlandse ontwerpers een kans bieden om in de spotlights te staan.

CELEBRATE in AIR: ‘mode is een feestje dat gevierd moet worden’
Een ander hoogtepunt van Fashion Weekend wordt ongetwijfeld het spectaculaire publieksfeest ‘CELEBRATE – EVERYONE’S FASHION PARTY’, op zaterdag 6 juli in AIR. Dit feest, inmiddels een traditie, viert de verbinding tussen mode en het nachtleven en wordt georganiseerd in samenwerking met de Nachtburgemeester van Amsterdam. De line-up bestaat uit o.a. Sofie Winterson presented by Deezer (live), Victor Coral, SHMLSS, Doppelgang en Klaproos.

Ga voor het volledige programma van Fashion Weekend, inclusief tijden en locaties, naar www.amsterdamfashionweek.com.

Misschien vind je dit ook leuk:

The Fashion Track: Nieuw mode evenement in Rotterdam

Tags: , , ,