Chelsea Girl is back @ River Island!

Chelsea Girl is back @ River Island!

Chelsea Girl is back @ River Island!  In de jaren ’60, ’70 en ’80 was Chelsea Girl een high street favoriet voordat het in 1988 uitgroeide tot River Island. Vanaf maart 2011 ligt Chelsea Girl als een capsule collectie in de winkels en kunnen we opnieuw genieten van al het moois dat River Island speciaal hiervoor uit de ‘oude doos’ heeft getoverd.

De Chelsea Girl collectie heeft een retro uitstraling met een moderne twist. Denk aan betaalbare minirokjes en –shortjes, korte t-shirts en broeken met olifantenpijpen tot maxi jurken in rijke en levendige kleuren. Doorschijnende, romantische bloemenprints, vintage kleuren en een overvloed aan paisley geven een romantische touch aan de bohemian style en mystiek van Chelsea Girl.

De ontwerpster van deze bijzondere collectie is Lucy Moller, die afstudeerde aan the National College of Art & Design. Lucy won een stageplaats bij River Island in 2006. Lucy werd voor de collectie bijgestaan door Farida Kaikobad, Brand director bij River Island en verantwoordelijk voor de Chelsea Girl collecties in de jaren ’80.

Leuk detail: Lucy gebruikte originele stuks uit de archieven van River Island en kleding die ze op eBay en de zolder van haar moeder vond, als inspiratiebron.

Nu kun je de kleding van River Island nooit echt prijzig noemen, maar de Chelsea Girl collectie is zelfs nog iets prettiger geprijsd, waardoor ze voor een breed en jong publiek toegankelijk is. Kijk voor meer informatie op: www.riverisland.com

Tags: , , , , ,