Collection PRC is overgenomen door Maria Tailor en Tamara Elbaz

Collection PRC is overgenomen door Maria Tailor en Tamara Elbaz

Collection PRC is overgenomen door Maria Tailor en Tamara Elbaz. De dames die je misschien nog kent van het RTL programma Modemeisjes met een missie, hebben de pret-a-porter lijn van de in 2008 overleden modeontwerper Percy Irausquin gekocht van de Zantman Modegroep en zullen de lijn verder uit gaan bouwen.

‘We zijn altijd fan geweest van de prachtige ontwerpen van Percy. Hij was echt een veelbelovend talent met een unieke stijl. We moesten dus geen twee keer nadenken toen wij de kans kregen om zijn pret-a-porter lijn over te nemen,’ aldus Tamara.

Met de overname willen Maria en Tamara het merk nieuw leven inblazen waarbij de female touch van Percy bewaard blijft. Zij zullen voor de productie wel blijven samenwerken met Zantman. De eerste collectie van PRC zal gelanceerd worden in oktober 2013 en zal bestaan uit een voltallige collectie musthaves voor de feestdagen. Maria: ‘ Ik mag nog geen details verklappen, maar het wordt in ieder geval chic, glamorous en super vrouwelijk. Onder toeziend oog van de Zantman Modegroep, zullen we er zorg voor dragen dat de handdruk van Percy nog steeds terug te vinden is in onze collectie.’

Voor wie de naam Percy niet zo snel iets zegt: De van oorsprong Arubaanse Percy Irausquin richtte in 2007 zijn label Percy Collection op. De modeontwerper werd geroemd om zijn kleurrijke, sexy jurken waar BN-ers zoals Carice van Houten, Katja Schuurman, Nicolette van Dam, Estelle Cruijff en Leontine Borsato gek op waren. Zijn droom was helaas van korte duur. Hij overleed op 14 augustus 2008 als gevolg van een hersenbloeding. Zijn creatieve geest is echter goed bewaard gebleven door de Zantman groep.

Wij zijn heel benieuwd waar de dames Tailor en Elbaz ons in oktober mee gaan verrassen!

Lees meer Fashion Nieuws:

Sabrina Meijer van afterDRK lanceert eigen collectie bij Nelly.com
Geen lerares, maar Model worden bij Pabo!
Steps lanceert - Dress like a Princess - jurken collectie

Tags: , , , , ,