Paris fashion week 2016

Het was weer een heus spektakel, maar het einde is nu daar: de internationale modeweken zijn gisteren afgerond. Na New York, Londen en Milaan is Parijs traditiegetrouw de hekkensluiter. Zie hier een overzicht van de hoogtepunten.

De meest inspirerende weken op het gebied van fashion zijn geweest. Collecties van onder andere Chanel, Valentino, Balmain, Dior en Saint Laurent schitterden weer op de catwalk van Parijs.

…En het was een waar genot om naar te kijken. De meest geweldige trends kwamen voorbij en werden gedragen door de grootste it-modellen van dit moment, waaronder Gigi Hadid en Kendall Jenner. Van de witte sneaker tot de pastelkleurtjes en de Victoriaanse stijl tot de suède trend: we zagen ze stuk voor stuk voorbij komen.

Even een opfrisser, want welke merken zagen we ook alweer op die laatste dag van de Paris Fashion Week? Wij zochten het voor je uit:

Louis Vuitton – collectie Fall/Winter 2016
10:00 am

Paskal – collectie Fall/Winter 2016
11:00 am

Moncler Gamme Rouge – collectie Fall/Winter 2016
12:00 pm

Yde – collectie Fall/Winter 2016
1:00 pm

Miu Miu – collectie Fall/Winter 2016
2:00 pm

Moon Young Hee – collectie Fall/Winter 2016
4:30 pm

Hoe kom je er nu achter wat de hoogtepunten en de leukste nieuwtjes waren van de Paris Fashion Week 2016? Juist: via de modellen en de designers zélf. Zodoende brachten wij de Instagram-accounts van de modellen en de merken een bezoekje. Zie hieronder een overzicht van de hoogtepunten die wij tegenkwamen.

De front row only show van Chanel:

#ChanelFallWinter2017 #FrontRowOnly #PFW

Een video die is geplaatst door CHANEL (@chanelofficial) op

Waar de catwalks van Chanel normaal gesproken erg uitbundig zijn, heeft Karl Lagerfeld dit keer een setting gecreëerd met front row seats only. Oh en spotten jullie it-model Kendall al in bovenstaand filmpje? In onderstaande foto zien we haar met Gigi Hadid in Parijs tijdens de Fashion Week.

playin barbie with @balmain ;) ⇄ #kengi

Een foto die is geplaatst door Gigi Hadid (@gigihadid) op

 

Suede en pastels bij Balmain

Waar de bovenstaande collectie van Chanel was gevuld met heftige, voornamelijk roze kleurtjes, was de catwalk Balmain wat zachter gekleurd. Hier zagen we enorm veel pastelkleurtjes en natuurlijk: dé trend van 2016: suède.

opened and closed @balmain LOVE YOU @olivier_rousteing !!!

Een foto die is geplaatst door Kendall Jenner (@kendalljenner) op

JOURDAN, LOOK 03 #BALMAINFW16 Watch the show on BALMAINLIVE.COM (link in bio) #JourdanDunn #BALMAINARMY Een foto die is geplaatst door BALMAIN (@balmain) op

Trap op, trap af bij Saint Laurent

Eén voor één galmen de nummers van de outfits door de speakers, waarop de modellen de trappen aflopen met de meest opvallende outfits. De collectie van Hedi Slimane bevat veel jaren ’80-details zoals rode lippenstift en zwarte panty’s. Apart, maar erg  gaaf!

Eerstvolgende fashion week: september

Wij kijken alweer uit naar de volgende Fashion Week. In september worden de collecties van 2017 alweer gepresenteerd en uiteraard zullen we bij Mixitup hier volop over berichten. Stay tuned!

Tags: , , , , , ,