Denim Lente & Zomer

Denim Lente & Zomer

Dat Denim op zichzelf al een grote modetrend is, hoeven we je niet te vertellen. Maar wat zijn de denim trends voor de lente en zomer van 2011? Blijven we eeuwig vergroeid met onze skinny? Of durven we na een uitstapje met de boyfriend jeans nu ook eens een nieuwe look te proberen?

Denim op Denim
Denim zien we dit seizoen niet alleen terug in de oude vertrouwde jeans modellen, maar ook de denim blouse en het spijker giletje zijn terug van weggeweest. Wees niet bang om denim met denim te combineren, ook al heeft het misschien niet precies dezelfde wassing. Draag er een T-shirt met eventueel een print onder in een frisse kleur (wit is altijd goed) dan wordt het allemaal niet té blauw.

Go with Flare
De Flare jeans is dit seizoen helemaal hip. Durf je skinny jeans eens te verruilen voor zo’n jeans met een iets hogere taille en uitlopende pijpen en laat je verrassen door het effect. Niet alleen lijk je langer en slanker, zo’n jeans staat ook geweldig met een zomers hemdje of topje. Comfortabele sleehakken eronder, oversized zonnebril op en een sjaal in je haar en je bent klaar voor een dag flaneren in de stad. (Lees ook ons artikel Modetrend & Styling Tips: ’70s Jeans with flare).

Hoge of lage taille
Of je nu wel of geen liefhebber bent van de jeans met een hoge taille, de superlage jeans heeft z’n langste tijd nu wel gehad. En laten we wel wezen: een wat hogere taille zit lekkerder, kleedt beter af en laat je vrouwelijke rondingen uitkomen zoals het hoort. En een decolleté hoort wat ons betreft ook niet aan de achterkant te zitten ;).

Lichte wassingen
Elke zomer staat er weer een superlichte jeans op ons verlanglijstje, want:
a) Geen enkele andere kleur denim laat je net opgedane sun kissed look mooier uitkomen.
b) Een lichte jeans combineert super met zowel zoete pastels, als de trendy knalkleuren van dit seizoen.
c) Een denim blouse of een spijkerjasje staat geweldig op een hele lichte jeans (denim + denim = hip).

Wil je nog meer Denim inspiratie opdoen? Surf dan naar Yoox.com, klik op Denim en bekijk de Spring Denim Guide. Hier kun je natuurlijk ook meteen je nieuwe favoriete designer jeans voor de lente bestellen (onze favoriet: Citizens of Humanity, heeft geweldige Seventies Look flare modellen).


Tags: , ,