Dior

Dior fall/winter 2012/2013 prêt-à-porter

We blijven nog maar even in Dior aangezien het modehuis de gemoederen toch al zo bezig houdt met het onderwerp wie de nieuwe hoofddesigner gaat worden. Gisteren presenteerde Dior de fall/winter 2012/2013 prêt-à-porter collectie tijdens Paris Fashion Week. Voor het eerst was de show ook live te zien op het internet in het nieuwe online magazine DiorMag.com.

Dior

Dior fall/winter 2012/2013 prêt-à-porter

De elegante collectie van de hand van de tijdelijke ontwerper Bill Gaytten, voormalig rechterhand van John Galliano, werd gedomineerd door neutrale kleuren als champagne, zachtgrijs en poederroze in combinatie met warm aubergine, rijke houtskool en een beetje dieppaars in een silhouet van volle rokken en smalle tailles met een balletachtige flair. Gaytten beschrijft zijn prêt-à-porter collectie als ‘minder grafisch en meer tonaal’ en makkelijk draagbaar.

Dior

Dior fall/winter 2012/2013 prêt-à-porter

Kasjmier, geborsteld mohair en leer brachten diepte in combinatie met vloeiende rokken van zijde tot onder de knie en rechte pantalons tot net boven de enkel. Houndstooth prints werden gedeconstrueerd voor een minder ernstige, meer vrouwelijke look en borduurwerk vond zijn weg naar zijden jurken, rokken en jasjes. Zijdeorganza in antiekroze vloeide in een vloerlange avondjurk waarvan het lijfje eruitziet als een oversized satijnen strik, geknoopt als een obi sjerp. Halslijnen kregen vaak een dramatische twist door over-shoulder lijnen met daaronder strakke, opstaande colletjes. Zo nu en dan werd er gespeeld met subtiele transparantie.

Dior

Dior fall/winter 2012/2013 prêt-à-porter

De geruchtenmachine is momenteel in volle gang wie de nieuwe hoofdontwerper van Dior gaat worden. Wordt het Haider Ackermann, wordt het Raf Simons? Voorlopig is Bill Gaytten al ruim een jaar verantwoordelijk voor de Dior collecties en zijn contract is verlengd. Al zijn Gaytten’s collecties niet door iedereen met veel enthousiasme ontvangen, in 2011 zijn de Dior sales toegenomen met 22 procent dus zo slecht doet Gaytten het toch blijkbaar niet!

Dior

Bill Gaytten for Dior fall/winter 2012/2013 prêt-à-porter

Zie ook:
WEER NIEUWE GERUCHTEN OVER OPVOLGING JOHN GALLIANO BIJ DIOR
CHRISTIAN DIOR LANCEERT ONLINE MAGAZINE
HEDI SLIMANE TERUG BIJ YVES SAINT LAURENT
JOHN GALLIANO SPRING/SUMMER 2012 CAMPAGNE
DE NIEUWE WEBSITE VAN DIOR IS DIGITALE KUNST

Tags: , , , , , ,