DIY T-Shirt Make-overs

DIY T-Shirt Make-overs

Regenachtige vakantiedag? DIY ideeën genoeg op internet en zeker op Pinterest, we love Pinterest! Heb je een aantal oude T-shirts en sweaters in de kast, waar je niks meer mee doet? Geef ze een make-over! Het enige wat je nodig hebt is een middagje tijd, een schaar, een naaimachine (of naald en draad en een beetje geduld), oude sweaters, T-shirts of hemdjes en tadaaa… je hebt zo weer een uniek kledingstuk waarvan iedereen zich zal afvragen waar je die nu weer hebt gescoord!

DIY Macramé Festival Top.
Met deze simpele DIY heb je in een mum van tijd je eigen fashionable festival top in elkaar gedraaid. Het enige wat je nodig hebt is een lange mouwloze top en een schaar.

Stap 1: Knip van een lange top de onderkant, tot net boven de navel in repen.
Stap 2: Knoop de repen stof per twee aan elkaar, zoals op de foto.
Stap 3: Kruis de geknoopte repen stof en knoop ze nogmaals vast voor een macramé effect.

Bron en complete uitleg: Chictopia.com

DIY Sweater met gevlochten rug.
Iets lastiger dan de Macramé Top, maar wat een geweldig idee!
Nodig: Twee Sweaters van dezelfde soort stof of kleur, een schaar, naaimachine, of naald en draad en een portie geduld.

Stap 1: Knip van een sweater met dezelfde stof de rugpartij in repen. Let op:  je hebt zowel verticale als horizontale repen nodig. Je kunt ook van de sweater zelf de stof op de rug in verticale repen knippen, hou dan wel de boord onder en boven heel! Van de extra sweater kun je dan de repen stof gebruiken om horizontaal in te vlechten.

Stap 2: Vlecht de rugpartij van de sweater zoals je het wilt hebben en spel het vast aan de boorden. Een paar spelden om het vlechtwerk op zijn plaats te houden, werkt ook makkelijker.

Stap 3: Naai de gevlochten repen aan de boorden boven en onder vast en knip vervolgens het teveel aan stof van de repen weg. Het is iets meer werk, maar als je de repen die over elkaar gevlochten zijn ook vastzet met een paar steekjes, valt de sweater mooier.

Bron en complete uitleg: Trashtocouture.com

Tags: , , , , ,