PUMA heeft al heel wat creatieve samenwerkingsverbanden op haar naam staan. Met de introductie van de Reality Bag No. 2 die in een gelimiteerde editie in de voorjaar/zomercollectie van 2009 te koop is, heeft het bedrijf samengewerkt met de Rubell Family-collectie. Het resultaat is een absolute art bag geworden!

Na het succes van de Original Reality Bag van vorig jaar, was het tijd voor een waardige opvolger. Voor deze tweede originele accessoire, heeft PUMA wederom kunstenaar John Armleder uitgenodigd om de look & feel te ontwerpen. Bovendien heeft John het concept van de inhoud ontwikkeld. Hij heeft de kunstenaars uit de tentoonstelling ’30 Americans’ – een show die het werk van 30 moderne Afro-Amerikaanse kunstenaars toont – van de Rubell Family-collectie benaderd om bij te dragen aan de inhoud van de tas.

Het idee van het combineren van kunst met functionaliteit in een dagelijks gebruiksvoorwerp komt voort uit de gebundelde creativiteit van toonaangevende kunstenaars, de Rubell Family-collectie en PUMA. Het resultaat is een uniek kunstwerk. Het is een chique maar functionele tas voor de stijlbewuste moderne consument. De Reality Bag No. 2 biedt een wereld van nieuwe mogelijkheden door een handig gebruik van innovatieve materialen, patronen en ontwerpdetails.

De Reality Bag No. 2 van PUMA zal in mei 2009 in een select aantal winkels en galerieën over de hele wereld verkrijgbaar. Reality Bag No.2 zal in de Benelux verkrijgbaar zijn bij Forum in Den Haag, SPRMKT in Amsterdam en Hospital in Antwerpen.
Met deze geweldige tas steun je bovendien nog een goed doel ook. PUMA heeft namelijk besloten om 100 dollar van de opbrengst van elke Reality Bag No. 2 te doneren aan de Contemporary Arts Foundation, een onderwijsprogramma dat deel uitmaakt van het streven van de Rubell Family-collectie naar maatschappelijke uitwisseling en debat.

Lees ook:
It-Bag voorjaar 2009: G-Bag van Tod’s
Fashion Tip: Green Eyed Monster tas @ watMooi
Fashion Tip: Limited Edition Bag @ Tommy Hilfiger
Fashion Must-have: Fraaie Franje shopper van Fab.