Een fashion tip die we graag met je willen delen is de zelfmaak ‘recessie party dress’ van NieuweOntwerpers.nl.

Dure tijden vragen om creatieve oplossingen, dus haal de breinaalden tevoorschijn, shop snel wat low budget kerstslingers en flans in no-time je eigengemaakte glitter ’n glam designerjurk in elkaar!

Benodigheden: 40 pakjes kerstslingers à 7 meter, diverse kleuren zwart, brons, zilver en goud, à € 0,99 bij de Action, breipennen no.15, stevig katoen, naald (om de jurk dicht te naaien) en een goede stofzuiger.

Beschrijving: voor maat 34 (zie pop etalage), 80 steken opzetten, voor iedere maat meer 4 steken extra opzetten en 2 pakjes kerstslingers extra. Je breit één recht / één averecht tot de roklengte die je wilt, in de taille 6 à 10 steken minderen en doorbreien tot onder de buste. De helft van de steken worden afgehecht en de andere helft verdeel je in tweeën voor de cups. Bij de cups minder je steken tot er driehoeken ontstaan. Van de restjes kan je een shawl breien. Voor de halter heb je een stevig koord nodig en deze omwikkel je met een kerstslinger.

Het aantrekken: zoek iemand die je kan helpen bij het dichtnaaien van de jurk aan de zijkant ( rits inzetten is niet te doen!). Met de juiste afstyling kan het feest beginnen.

Het uittrekken: iemand die voorzichtig de draad loshaalt of doe eens gek en knip de jurk met een schaar open ( kijk uit als je bij iemand gaat logeren, het geeft nogal wat glittertroep en zorg dat je een extra kledingstuk bij je hebt)

Foto boven: Etalage, ‘recessie party dress’ door Dick van der Vlies – www.nieuweontwerpers.nl

Lees ook:
Fashion Must-haves: Party Proof December Accessoires
Fashion Tips: (Party) Dress for Less
Fashion Trend: Party Proof December Outfits
Fashion Tip: Party Dresses van Janice @ Sustilo