BluGeox

BluGeox jeans by Geox

Het Italiaanse schoenenmerk Geox maakt komend fall/winter 2012/2013 seizoen een uitstapje naar jeans. Geen schoenen gemaakt van denim, maar een heuse jeanscollectie onder de naam BluGeox voor mannen en vrouwen die werd gelanceerd tijdens Milaan Fashion Week. Voor de collectie werkte het merk samen met het Turkse Isko, één van ‘s werelds grootste denimfabrikanten.

De BluGeox lijn bestaat uit zogenaamde 5-pocket jeans in verschillende fits, kleuren en wassingen. De fits bestaan uit slim (mannen en vrouwen), regular (mannen en vrouwen), bootcut (vrouwen) en taps (mannen) in normale wassingen, vintage wassingen en verschillende super-stoned en dirty wassingen in kleuren als lucht- en inktblauw, glinsterend grijs en diepzwart.

BluGeox

BluGeox jeans by Geox

Een kenmerk van de BluGeox collectie is de eco-vriendelijke ritsen. De ritsen zijn oorspronkelijk uitgevonden en gepatenteerd voor militaire kleding met de bedoeling dat het onder alle weersomstandigheden moet kunnen presteren, zelfs onder extreme omstandigheden. De ritsen zijn getest in de hitte en zandstormen van de Sahara woestijn en in extreme kou tijdens poolexpedities. Of wij onze jeans ooit dragen tijdens woestijn- of poolexpedities is nog maar de vraag, maar mocht het zo zijn dan weet je in ieder geval dat je rits werkt…

BluGeox

BluGeox jeans by Geox

Zie ook:
GUCCI SPRING/SUMMER 2012 CAMPAGNE
DIOR FALL/WINTER 2012/2013
WEER NIEUWE GERUCHTEN OVER OPVOLGING JOHN GALLIANO BIJ DIOR
CHRISTIAN DIOR LANCEERT ONLINE MAGAZINE
HEDI SLIMANE TERUG BIJ YVES SAINT LAURENT

Tags: , , , , , ,