schoenen hack 4

Wil jij je schoenen zo lang mogelijk mooi houden, de pasvorm een beetje naar je wens aanpassen of die stinkende geur eruit krijgen? Geen zorgen, wij vonden een súper handig artikel op het blog van SevenBien Fashion, waarin 7 schoenen hacks staan die het dragen van schoenen een waar feestje maakt.

Het liefst draag je je favoriete paar schoenen  natuurlijk iedere dag. Helaas gaat dat ten koste van de kwaliteit van de schoen. Of ze nu van leer of nep-leer, duur of goedkoop zijn: iedere schoen heeft een houdbaarheidsdatum. Gelukkig zijn er een paar trucjes waardoor je optimaal kunt genieten van je favo shoes. En uiteraard delen we die met jou!

#1 Nare geurtjes in je schoenen?

schoenen hack 2

Het is zomer en de sneakertjes mogen weer uit de kast. Helaas is hitte (lees: nare geurtjes) niet de grootste vriend van je sneakers. Nadat je een dag hebt gelopen met dertig graden buiten, moet je ze eerst een dagje in de buitenlucht zetten om te laten luchten. Gelukkig is er een oplossing tegen die nare geurtjes in je schoenen:

How to? Leg zo’n 2 tot 3 theezakjes naar keuze (kies vooral thee die je lekker vindt ruiken) in elke schoen en laat het een dag staan op een koele plek. Nare geurtjes ontstaan door bacteriën in vocht, dus de absorberende theezakjes zijn dé manier om het vocht eruit te trekken. Daarbij krijg je er ook nog eens een kruidige geur voor terug!

#2 Nieuwe schoenen inlopen

‘Wie mooi wil zijn…’ Juist! We schaffen niet altijd schoenen aan die super lekker zitten. Die killer heels zijn véél te mooi en die ultradunne slippertjes zijn véél te cute. Zodra je jouw schoenen binnen hebt, wil je ze natuurlijk gelijk de hele dag dragen. Maar het is wel zo dat nieuwe schoenen áltijd ingelopen moeten worden. Schoenen-specialisten adviseren vaak om schoenen rustig in te lopen en niet gelijk hele dagen te dragen. Geen zorgen, er is namelijk een trucje om je nieuwe schoenen sneller dragelijk te maken.

How to? Loop ‘s avonds eens een paar uur met dikke sokken in je nieuwe schoenen. Op die manier rek je de schoen iets uit en zullen ze de volgende dag een stuk fijner zitten.

#3 Witte schoenen schoonmaken

clean-white-sneakers4

We hebben het getest. En ja, het is waar: met ossengalzeep krijg je jouw witte sneakers weer witter dan wit!

How to? Doe een klein beetje ossengalzeep (te koop bij o.a. drogist) op een sponsje en wrijf het voorzichtig over je schoenen. Dit kun je trouwens ook prima doen bij je veters, zijn die ook gelijk weer wit! Spoel alles daarna af met (een beetje) water en je sneakers zijn weer als nieuw!

#4 Teenslipper/sandalen struggle

De zomer lonkt en de slippers mogen weer van zolder, wat betekent dat de slipperstruggle weer begint. Iedere zomer krijg je in de eerste dagen altijd zo’n giga last van blaren door je slippers en/of sandalen! Dit komt doordat de slippers nog niet ‘draagklaar’ zijn, maar gelukkig is er een truc die dit een stuk makkelijker maakt.

How to? Knip een stuk stof af en bind dit om de strengels van je slippers heen. Door de zachte stof krijg je mooi geen blaren! Na een paar dagen moeten je slippers wel ingelopen zijn en mag het stofje eraf.

#5 Piepende schoenen

Piepende schoenen tijdens het lopen zijn súper irritant. Gelukkig hoef je ze daardoor niet in de kast te laten verdwijnen, want het piepende geluid is vrij makkelijk op te lossen.

How to? Strooi een beetje babyboeder op de bodem van je schoenzolen of onder de binnenzool als je deze kunt liften. Simple as that!

 Meer tips lezen? Ga dan naar SevenBien Fashion!

Tags: , , , , , ,