slimane

Hedi Slimane

Hedi Slimane, de modeontwerper die een revolutie teweeg heeft gebracht bij Christian Dior Homme, keert na 12 jaar terug bij modehuis Yves Saint Laurent in de functie van creative director. De geruchten gaan al enkele dagen en volgens zeggen zijn de contracten getekend. Slimane z’n aanstelling zal officieel worden aangekondigd tijdens Paris Fashion Week, wat gisteren is begonnen en duurt tot 7 maart.

De ontwerper, die een aantal jaren niet als ontwerper heeft gewerkt en zich heeft geconcentreerd op zijn werk als fotograaf, vervangt bij YSL de Italiaanse ontwerper Stefano Pilati, over wie al sinds de herfst van 2011 werd gekletst dat hij zou vertrekken bij het modehuis.

Slimane werkte zeven jaar als artistiek directeur bij Dior Homme voordat hij daar wegging in 2007 met de opmerking dat hij een kans wilde hebben om voor vrouwen te ontwerpen. Door zijn collega’s wordt hij als één van de meest begaafde ontwerpers van zijn generatie gezien.

Met zijn aanstelling bij YSL is de cirkel rond. Hij begon daar in 1997 als hoofd van de menswear collectie en vertrok er in 2000 toen YSL werd gekocht door Gucci en hun ‘huisontwerper’ Tom Ford meebracht. Eerder werd gefluisterd dat de Belg Raf Simons mogelijk Pilati bij YSL zou vervangen nu hij is vertrokken bij Jil Sander. Maar over Simons wordt inmiddels weer gespeculeerd dat hij naar Dior gaat om in de voetsporen van John Galliano te treden.

slimane

Hedi Slimane

Zie ook:
JIL SANDER TERUG BIJ JIL SANDER
OSCAR DE LA RENTA VRAAGT FANS OM INSPIRATIE VIA THE BOARD
DIANE VON FÜRSTENBERG GEEFT COCA-COLA LIGHT FLESJE EEN NIEUW JASJE
LOUBOUTIN VIERT 20-JARIG BESTAAN MET EEN CAPSULE COLLECTIE
SPROOKJE: REDVALENTINO SPRING/SUMMER 2012 CAMPAGNE

Tags: , , , ,