Mooie, sexy lingerie is vaak een wondermiddel om je relatie weer een beetje op te spicen. Toch kan ondermode ook een grote afknapper zijn. Mannen en vrouwen hebben een duidelijke mening als ze elkaars ondergoed beoordelen. En dan blijkt dat we soms dingen doen die echt niet (meer) kunnen. Bodyfashion Promotion heeft een leuk internetonderzoek gedaan onder 500 consumenten. Benieuwd wat de wederzijdse big no-no’s zijn?

Wederzijdse afknappers
Vraag vrouwen naar de grootste ergernis bij het ondergoedgedrag van mannen, dan blijkt dat ze het roerend met elkaar eens zijn: dat is het bouwvakkerdecolleté. Maar ook wijde boxers die uitpuilen boven de broekband en voorzien zijn van ongeïnspireerde stippen of stripfiguren, vinden vrouwen niet kunnen. Weinig kans op sjans voor de man in een string: bij 2/3 van de vrouwen hoeft hij daar absoluut niet mee aan te komen.
De string heeft sowieso een wat precair imago, want mannen houden er niet van als die gedragen wordt door een vrouw die er het figuur niet voor heeft. Afknappers die eveneens hoog scoren bij mannen zijn de ‘Bridget Jones onderboek’, een uitpuilende BH en vrouwen die tussen de lakens kruipen met een nonchalant bigshirt en bedsokken aan. Maar de grootste misser is volgens mannen toch wel de vrouw die er op het oog goed gekleed uitziet maar zich daaronder hult in oude versleten lingerie. Ook het dragen van zogenaamde luipaard- of tijgerprints valt bij 1 op de 2 mannen niet in de smaak; iets wat al eerdere gehoord werd bij jongeren.

Mannen inmiddels lingerie experts?
In de lingeriewinkel gedragen mannen zich niet langer als een kat in een vreemd pakhuis. Sterker nog, de man is wel degelijk geïnteresseerd in haar keuze voor lingerie en heeft hij er ook oog voor wanneer zij sexy lingerie draagt. Vragen we de mannen naar het shoppen voor lingerie, dan blijkt dat ze graag met hun vrouw meegaan. Zo’n twee-derde van de mannen weet inmiddels wat de eigen partner mooi vindt en dat is vandaag de dag veel meer dan een setje in rood of zwart. Komt hij met een lingeriecadeautje thuis voor haar, dan gaat het nog maar 1 van de 5 keer terug naar de winkel om te worden geruild. Dat is wel eens anders geweest; mannen beginnen de smaak en de maat van hun partner te kennen.
Ook vinden mannen het eigenlijk wel leuk wanneer de partner zich bemoeit met datgene wat hij het liefste draagt. Maar ze moet niet met goedkoop spul voor hem aan komen, dat vindt meer dan de helft van de kerels pas echt een afknapper.

Slijt romantiek bij stijgen der jaren?
Bridget Jones mag haar beroemde onderboek houden, vinden jongere mannen, zolang hun eigen partner maar iets anders draagt. De wat oudere man is echter wat minder veeleisend of wellicht minder romantisch geworden. Hetzelfde zien we in bed, als vrouwlief gaat slapen in een wijd bigshirt en met bedsokken, dan is de wat oudere man iets toleranter dan de jongere. Vrouwen hebben trouwens wel een universele ergernis: dat zijn mannen die bij een eerste ontmoeting eerst hun boezem in ogenschouw nemen alvorens zij zich voorstellen.

Bron: Bodyfashion Promotion, Foto: Saph

Lees ook:
Mooie winterse lingerie
Le Coq Sportif lanceert ondergoed