Mode Onderzoek: Nederlandse vrouw voelt zich stijlvoller dan haar vriendinnen

Mode Onderzoek: Nederlandse vrouw voelt zich stijlvoller dan haar vriendinnen

Zeg eens eerlijk, vind jij ook dat je meer stijl hebt dan de meeste andere vrouwen? Uit een door Jurkjes.nl gehouden mode onderzoek blijkt dat er met ons gevoel van eigenwaarde helemaal niks mis is. Nederlandse vrouwen zijn erg zelfverzekerd als het gaat om het beoordelen van hun eigen stijl. Sterker nog wij vinden ons over het algemeen stijlvoller dan andere vrouwen, zelfs stijlvoller dan onze vriendinnen!

Jurkjes.nl heeft dit mode onderzoek gedaan onder 500 Nederlandse vrouwen. Wanneer deze vrouwen gevraagd wordt naar hoe stijlvol ze zichzelf vinden, geven vrouwen zichzelf gemiddeld het rapportcijfer 7.2, terwijl ze de gemiddelde Nederlandse vrouw beoordelen met een 6.3. Opvallend is dat vrouwen hun eigen vriendinnen ook modieuzer vinden dan anderen, maar nog altijd niet zo stylish als zichzelf (rapportcijfer 7.1). Uit het onderzoek komt tevens een verschil naar voren tussen online shoppers en vrouwen die hun kleding voornamelijk in de winkelstraat kopen: de laatste groep geeft zichzelf een hoger cijfer.

Gevraagd naar de grootste frustratie van vrouwen op het gebied van mode wordt ‘vriendinnen die hetzelfde kledingstuk kopen’ het vaakst genoemd. Van de vrouwen die aangeven dat ze het vreselijk vinden als een vriendin hetzelfde koopt als hen, geeft 54% eerlijk toe zelf wel eens hetzelfde gekocht te hebben als een vriendin.

(Afbeelding boven via www.jurkjes.nl)

Misschien vind je dit ook leuk:

Mode Inspiratie: VILA Confidence is not for Sale!
Onderzoek van De Huisvrouwmonologen: kinderen ramp voor kapsel en slanke lijn

Tags: , ,