Modefestival: In-Fashion Utrecht

Modefestival: In-Fashion Utrecht

Op 4, 5 en 6 oktober 2013 is Utrecht voor modeliefhebbers de place to be. Tijdens deze drie dagen vindt namelijk de tweede editie van het Modefestival In-Fashion plaats. Dit jaar gaat het bij In-Fashion niet alleen maar over naar mode kijken, maar wordt juist ‘storytelling’ centraal gesteld. Drie dagen lang kunnen bezoekers kennis maken met verrassende verhalen uit de mode-industrie. Verhalen die op verschillende manieren verteld worden: met sprekers, workshops, een expositie in de kamers van een designhotel, muziek, performance en film.

Vrijdag 4 oktober gaat In-Fashion feestelijk van start in het Kapitaal met o.a. een optreden van de Utrechtse Lilian Hak. Op zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober zullen onder andere modeontwerper Bas Kosters en voormalig ontwerpers echtpaar Puck & Hans aan de hand van persoonlijke verhalen hun licht laten schijnen op thema’s als storytelling, innovatie en ambacht in de Speakers Corner. In de expositie nemen meer dan 15 ontwerpers je mee in hun ontwerpwereld. Verder zijn er uiteenlopende workshops te volgen en kunnen (aankomende) modeontwerpers deelnemen aan een speciale masterclass ondernemen.

Dit jaar zet In-Fashion sterk in op samenwerking met de ondernemers in de binnenstad van Utrecht. Zo zal er een unieke modeshow van ontwerpster Femke Agema plaatsvinden in de winkel Klijs & Boon en kun je een kijkje nemen achter de schermen en in (verborgen) ateliers van bijvoorbeeld Lily Conemans en Goudsmederij van Bruggen.

In april 2012 vond het modefestival in Utrecht voor de eerste keer plaats. Na een succesvolle eerste editie heeft de organisatie besloten dit jaar op te schalen naar een heel weekend. In-Fashion is een initiatief van Iris Loos, Ingrid Dinnissen en Cindy Dekkers (DesignerCafe) in samenwerking met o.a. Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Centraal Museum en Centrum Management Utrecht.

Kaartverkoop is vanaf 12 augustus van start gegaan. Het volledige programma is te bekijken via www.in-fashion.nl.

Misschien vind je dit ook leuk:

Topshop komt terug naar Nederland
Nieuw Mode Evenement in Eindhoven: It’s Fashion Weekend!
Arnhemse Stockdagen Zomereditie 2013 - Haute Couture parels voor een prikkie!

Tags: , , , , ,