Modetrends Lente en Zomer 2013: H&M Trend Guide Video

Modetrends Lente en Zomer 2013: H&M Trend Guide Video

We lieten je laatst al een voorproefje zien van de Modetrends Lente en Zomer 2013 met het H&M Lookbook SS13 en nu trakteert de Zweedse modeketen ons op een video waarin ze wat dieper ingaan op de modetrends van het nieuwe seizoen.

Volgens Head of design H&M Ann-Sofie Johansson draait het in de modetrends lente en zomer 2013 vooral om de moderne bohemian look. Iets wat natuurlijk al seizoenen lang hot is, maar waar we (gelukkig) nog geen afscheid van hoeven nemen. Bij H&M zit dit seizoen de boho touch in versieringen zoals borduursels, steentjes, kralen en zelfs spiegeltjes, terwijl de vorm van de kleding vrij simpel en soms zelfs sportief blijft.

Ook zien we in de lentecollectie het nieuwe minimalisme terug, waarbij vorm, volume en laagjes bepalend zijn. Ook transparante stoffen zijn goed vertegenwoordigd. De brokaten stoffen die we dit najaar veel zagen komen als print terug op lichtere en luchtige materialen.

De accessoires van de nieuwe lentemode vallen op door een handgemaakt uiterlijk. Sieraden mogen groot en opvallend zijn en moderne stukken mogen gerust gemixt worden met vintage sieraden.

Tot slot laat Ann-Sofie nog een loszittend vlammend rood broekpak zien, bijna als een pyjama, waarvan het jasje en de broek ook afzonderlijk gedragen kunnen worden. Aangezien we deze ‘pyjama pakken’ ook al bij verschillende designers hebben gespot, is er een grote kans dat dit wel eens een grote modetrend kan gaan worden.

Bekijk hieronder de Trend Guide Video:

Benieuwd naar meer Modetrends Lente en Zomer 2013? Ga dan ook naar:

Modetrends Lente en Zomer 2013: MEXX Metropolitan
Modetrends Lente en Zomer 2013: Sisley SS13
Voorproefje Modetrends Lente en Zomer 2013 van MET
Mode Inspiratie SS13: Virginie Castaway
Zin in de lentemode van 2013! H&M Lookbook SS13

Tags: , , , ,