Brown Clothes

Brown Clothes - www.brownclothes.eu

Brown Clothes is een modelabel dat we graag willen voorstellen aan iedereen met een voorliefde voor een stijl die een tikkeltje anders dan anders is en zich graag wil onderscheiden van de massa. Het jonge modemerk van de Britse ontwerpster Melanie Brown (niet te verwarren met ex Spice Girl Mel B) heeft een sterke identiteit, net als de degene voor wie de kleding is bedoeld. Brown Clothes staat voor vrouwelijke elegantie en luxe met een speelse twist.

Die speelse twist is ook terug te vinden in de najaarscollectie 2011/2012. Het thema van deze nieuwe collectie is ‘Wholeness’, waarbij de ‘whole’ symbool staat voor het constant terugkerende asymmetrische gat aan de achterkant van de kleding. Hierdoor hebben de kledingstukken allemaal net een andere vorm en silhouet. De collectie kenmerkt zich verder door het gebruik van luxe materialen en bijzondere en ongewone details die het geheel een eigenzinnige, maar herkenbare uitstraling geven.

Dat Melanie Brown over een uniek ontwerptalent beschikt is wel duidelijk. De ontwerpster sleepte voordat ze in 2007 haar eigen label Brown Clothes begon al een aantal belangrijke modeprijzen in de wacht. Zo won ze o.a. De Frans Molenaar Haute Couture Prijs en de Who’s Next New Talent Wedstrijd in Parijs.

Wil je meer van haar zien? Surf dan naar www.brownclothes.eu of breng een bezoekje aan haar studio-boutique aan de Hazenstraat 28 in Amsterdam.

Tags: , , , ,