Nieuw Mode Evenement in Eindhoven: It’s Fashion Weekend! - fotografie Jolijn Snijders

Nieuw Mode Evenement in Eindhoven: It’s Fashion Weekend! - fotografie Jolijn Snijders

Vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2013 is er een nieuw Mode Evenement in Eindhoven: It’s Fashion Weekend! Tijdens dit fashion weekend koment retail, mode, design, technologie, (street) art, food en muziek samen in één energiek en bruisend weekend. Fashionista’s en fashionata’s houd uw agenda’s geblokt!

Wat It’s Fashion Weekend uniek maakt is dat er een proeftuin voor mode en design gecreëerd wordt. Ontwerpers worden uitgedaagd te experimenteren en om samen te werken met andere disciplines. Winkels, restaurants en openbare ruimtes in de binnenstad zullen het toneel zijn van uiteenlopende mode activiteiten. Van ‘fashion hang-outs’, exposities, lezingen, installaties tot modeshows. Het laat het ruwe kantje van mode zien, want uiteindelijk ontstaat mode vanuit straatcultuur.

Op dit moment werkt de organisatie van It’s Fashion Weekend op volle toeren aan een programmering. De activiteiten vinden plaats in Admirant Shopping, De Bergen, De Heuvel, Hooghuisstraat, Piazza Center en in de tussengelegen locaties. Een klein voorproefje van wat je zoal kunt verwachten:
Mode ontwerpster Emily Hermans viert met MLY XPO een multidisciplinair feestje in de Oude Rechtbank, met onder meer film, muziek en een live fotoshoot. YOU ARE HERE concept store introduceert op het luciferplein het Paviljoen park. In de Denim Garden stap je in een wereld met o.a. een denim expo, een tattoo artist, barbier, whiskeybar, optreden van een folk bandje, etc. Aansluitend vindt op zaterdagavond het Denim Diner plaats. Een diner voor jeans lovers en authentieke producten, waar zelfs een heuse denim guru komt spreken.
Verder zijn er op minimaal vier locaties in het centrum modeshows te bekijken en vind je diverse fashion hang-outs. Als afsluiter van het weekend vindt op zaterdagavond een unieke fashion party plaats: het Broekenbal. Op een ongewone locatie, in shopping center Heuvel, worden gasten ontvangen volgens een strikte dresscode. Een mix van dj’s en muziekstijlen zorgen dat het feest zelf alles behalve ‘strikt’ wordt.

Wil je op de hoogte worden gehouden van alle nieuwtjes rond dit nieuwe Mode Evenement in Eindhoven? Ga dan (vanaf 8 juli) naar www.its-weekend.nl, of meld je aan op facebook: www.facebook.com/ItsWeekendEindhoven.

Misschien vind je dit ook leuk:

Doe mee: FASHIONCLASH Shoe Design Challenge powered by Invito
Arnhemse Stockdagen Zomereditie 2013 - Haute Couture parels voor een prikkie!
Amsterdam Fashion Week 2013 nodigt je uit voor Fashion Weekend

Tags: , , , ,