Het zonnetje schijnt, dus de slippers mogen weer uit de kast. Uiteraard kun je nog een zomer doorstappen op de modelletjes van vorig jaar, maar ‘Plakkies’ worden dé zomerhit van 2009. Die mag je dus niet missen!

‘Plakkies’ is het Afrikaanse woord voor slippers. Studenten van de TU Delft richtten samen met de Nederlandse stichting KidsRights een unieke, verantwoorde slipperfabriek op in de sloppenwijken van Durban, Zuid-Afrika. Met dit initiatief creëren de studenten niet alleen werkgelegenheid voor kansarme inwoners uit de sloppenwijken maar ook een funky, duurzame design slipper gemaakt van autobanden, waarmee iedereen gezien wil worden deze zomer.

De studenten van de faculteit Industrieel Ontwerpen zijn verantwoordelijk voor het design van de hippe, verantwoorde slipper. De kleurrijke patronen op de slipper zijn ontworpen door weeskinderen uit de sloppenwijken rondom Durban. De tekeningen verbeelden de creativiteit en de dromen van deze kinderen. Alle winst die voortkomt uit de verkoop van de Plakkies gaat voor de volle 100% terug naar KidsRights’ weeskinderenprojecten in Zuid-Afrika.

Het doel van de fabriek is om structurele werkgelegenheid te creëren in een van de meest sociaal en economisch verwaarloosde gebieden van Zuid-Afrika. In deze fabriek werken 50 ongeschoolde, voornamelijk HIV-geïnfecteerde inwoners uit de sloppenwijken. Dankzij deze baan kunnen zij, vaak na jarenlange werkloosheid, weer een bestaan opbouwen. Elke werknemer kan met zijn loon naast zichzelf ook 10 mensen in zijn directe omgeving onderhouden. Kinderen kunnen weer naar school en zo krijgen 500 mensen door dit initiatief weer kans op een toekomst. Dus zij weer een kans en jij de meest geweldige design slippertjes die absoluut zomerproof zijn!

Lees ook:
Dopie Shoes – Naked Shoes for Naked People
FitFlops: zomers slippers voor een stiekeme work-out
Fashion Tip: Replay Plateausandalen @ Shoemixx.nl
Schoenentrends Lente & Zomer 2009