Shoe Art van United Nude en Zaha Hadid: NOVA

Shoe Art van United Nude en Zaha Hadid: NOVA

Van United Nude zijn we inmiddels wel wat gewend als het over bijzondere schoenen gaat, maar dat ze telkens een stapje verder gaan bewijzen ze opnieuw met hun nieuwste samenwerking: United Nude en Zaha Hadid hebben samen de NOVA gecreëerd. Een sterk staaltje ontwerptechniek van toparchitecte Zaha Hadid en Rem D Koolhaas, waarbij ze innovatieve materialen combineerden met architectonische vormen. Het resultaat is een spectaculaire haute couture schoen in een geheel nieuwe vorm. En nu niet vragen of ‘ie lekker loopt, want dat is bij dit stukje kunst van ondergeschikt belang.

Voor de limited edition NOVA schoen hebben Zaha Hadid en Koolhaas alle conventionele methoden van het schoenmaken laten varen, om zo een geheel nieuwe vorm te creëren. Als je wilt weten hoe dit bijzondere ontwerp tot stand is gekomen, bekijk dan het inspirerende filmpje hieronder:

De limited edition NOVA schoen van United Nude en Zaha Hadid is online verkrijgbaar via unitednude.com en in een select aantal designer/concept stores waaronder L’Eclaireur. Zoals je waarschijnlijk wel had verwacht is dit kunststukje niet goedkoop. De prijs van deze exclusieve schoen is 1500,- euro.

Ben je net als wij gek op schoenen? Dan vind je dit waarschijnlijk ook leuk om te lezen en te bekijken:

Doe mee: FASHIONCLASH Shoe Design Challenge powered by Invito
Blink by Claes Iversen Shoe Musthaves AW 13/14
Nieuwe shoe candy uit Nederland: L’enfant Terrible
Musthave Festival Laarzen: Julia Lundsten x Nokian rubberboots
Kekke sneakers van Marimekko voor Converse
Modetrend Hot or Not? Plateau Gympen
Alicia Keys voor Reebok: Freestyle sneakers with an (w)edge
Fashion Inspiratie SS13: Steve Madden’s Sweet Seduction
Mode Musthaves Zomer 2013: sweet Pastry Sneakers

Tags: , , , ,