Spijkers&Spijkers Tangram collectie

Spijkers&Spijkers Tangram collectie

Het bekende Nederlandse modeduo Spijkers&Spijkers heeft een eigen tuinmeubel collectie ontworpen. Voor Gelfort tekende Spijkers&Spijkers de speelse Tangram-collectie, geïnspireerd op de bekende Chinese puzzel: een grote vierkante poef, opgebouwd uit 7 losse delen waarmee eindeloos gevarieerd kan worden. Uiteraard in een strak en modieus jasje. Naast hun fashion ontwerpen en een eigen brillenlijn bij Specsavers kun je vanaf nu dus ook zitten op een origineel Spijkers&Spijkers design. Sterker nog, je kunt er niet alleen op zitten, je kunt er ook mee puzzelen.

Dat de tweelingzussen Riet en Truus spijkers met een eigen meubellijn komen is niet zo heel verwonderlijk. Mode en meubels horen namelijk bij elkaar. Van Armani tot Versace, van Missoni tot Kenzo, bijna elk bekend modelabel heeft inmiddels ook een ‘home’ collectie. Wie de creaties van Spijkers&Spijkers een beetje kent, zal het niet verbazen dat het duo voor een strak lijnenspel heeft gekozen. De signature look van Spijkers&Spijkers is namelijk de sterke, grafische vlakverdeling van de ontwerpen. Ze volgen in hun werk vaak de zogenaamde Gulden Snede, een ook door schilders veelgebruikte vlakverdeling, die leidt tot de ideale vorm.

Wil je meer zien van de Spijkers&Spijkers Tangram collectie? Dan kun je het meubel bekijken tijdens de Spijkers&Spijkers overzichtstentoonstelling ‘The Mirror has Two Faces’ in het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem. Of surf naar www.gelfort.nl.

Tags: , , , , , ,