Kiboots, handgemaakte boots uit Marokko

Kiboots, handgemaakte boots uit Marokko

Kiboots zijn de nieuwe must-have laarzen! Fashionista’s, stylisten, BN-ers, iedereen is gek op deze handgemaakte boots uit Marokko. Deze hippe ‘one of a kind’ laarzen passen perfect bij de Bohemian modetrend van dit moment. De laarzen bestaan uit vintage Kelim tapijten gecombineerd met leer. Hierdoor heb je écht een paar unieke Kiboots!

Kiboots is een echte mode hype aan het worden, niet alleen omdat de hippe laarzen een ware buzz creëren op alle modeblogs en opgepikt worden door topstylistes en BN-ers – zelfs Sylvie van der Vaart tipte ze als musthaves in haar column in Grazia – maar ook omdat ze niet zo heel gemakkelijk te bemachtigen zijn. Er is een webshop waar je ze kunt bestellen, maar omdat ze zo populair zijn moet je rekening houden met een wachtlijst.

Over de Kiboots
De eerste boots gemaakt van Kelim (traditionele handgeweven tapijten uit Marokko) en leer stammen uit de jaren ’60. Toen werden ze vooral gedragen door hippies op een roadtrip in Marokko. Want daar ontstonden de eerste Kelim boots; om kosten te besparen maakten locals van resten leer en tapijt schoenen.
De designers achter Kiboots, Jovanna (24) en Martijn (29) ontdekten een vintage paar en besloten vorig jaar zomer het model aan te passen aan de Nederlandse markt. Voor elk paar Kiboots selecteren ze persoonlijk de mooiste tapijten in Marokko en zien ze er op toe dat de laarzen op de originele en authentieke manier worden gemaakt. Met een paar Kiboots aan je voeten hoef je je dus geen zorgen te maken dat er kinderabeid of chemicaliën bij aan te pas zijn gekomen. Er gaat zelfs een gedeelte van de opbrengst naar een project om de locale bevolking in Marokko te steunen.

Wil jij een paar echte Kiboots (proberen te) bemachtigen? Surf dan naar www.Kiboots.nl

Tags: , , , , , ,