Sacha Shoe Award

Sacha Shoe Award

Sacha steunt al jarenlang jong ontwerptalent, iets waarmee ze het merk authentiek, uitgesproken en trendsettend houden. Een van de samenwerkingsverbanden tussen upcoming talent en Sacha is de competitie voor de Sacha Shoe Award. Jonge ontwerpers van de Antwerpse Mode Academy hebben deelgenomen aan deze competitie en op de afbeelding zie je de creatie van Frederick Hornhof, de winnaar van deze prestigieuze prijs.

De creatie van Frederick Hornhof is door de vakjury beoordeeld als beste ontwerp, waarbij gelet werd op designvocabulaire, originaliteit en concept. Fris en vernieuwend, zo wordt zijn suède creatie met de knalrode hak het best omschreven. Dankzij deze prijs kan Frederick het hele productieproces volgen en zien hoe zijn schoen midden juni in de etalages van Sacha ligt.

Niet alleen de schoen zelf is bijzonder, de inspiratie achter het ontwerp is dat ook. De rode hak refereert namelijk aan Lodewijk XIV, die er in zijn tijd voor zorgde dat het dragen van een schoen met een rode hak het privilege was van de elite. De rode hak stond in die tijd voor rijkdom, exclusiviteit en macht. Doet ons een klein beetje denken aan de rode zool van Louboutin anno nu.

Ondanks dat het winnende ontwerp in beperkte oplage verkrijgbaar is, blijft de prijs gelukkig wel een echte Sacha prijs. Voor 99,95 euro kun je jij je a la Lodewijk XIV onder de elite scharen!

Tags: , , ,