city guide hotspots amsterdam

 

We hebben een splinternieuwe rubriek op mixitup.nl! Vanaf nu kun je elke week genieten van de gaafste hotspots in de grote steden, maar óók in de kleinere, vergeten stadjes! Zo hoef jij nooit meer te zoeken naar unieke boetiekjes, die je vaak op het eerste oog voorbij loopt. Shoppen en stedentrips zijn nog nooit zo leuk geweest!

Uiteraard bijten we het spits af met onze hoofdstad, Amsterdam. Het barst hier van de hotspots, vooral met de explosieve groei van de NDSM-werf: dé place to be in Amsterdam, vol met creatieve loodsen, pakhuizen en street art.

1. Flyin Tiger
Adres: Rembrandtplein 2

Flying Tiger op Rembrandtsplein

IKEA meets HEMA meets Xenos: de Flying Tiger is ongeveer een mix van die drie, maar dan véél leuker! Deze winkel is super goedkoop, trendy en enorm groot: hier móét je een keer zijn geweest. Je zult er vooral leuke cadeautjes kunnen scoren en musthaves voor in je huis. Flying Tiger heeft ook erg veel praktische dingen, dus je hoeft niet alleen maar met prullaria thuis te komen. ;)

Een (erg kleine) greep uit het assortiment van Flying Tiger:

Telefoonhoorn flying tigerLimonadetap Flying Tiger

Lippenstift flying tigerMagische boon flying tiger

 

2. Subdued
Adres: Leidsestraat 73

Subdued, Amsterdam

Eén van onze favoriete kledingwinkels in Amsterdam. De kleding (+accessoires) is toegankelijk, maar wel met een super unieke, Italiaanse stijl! Subdued zul je vast wel eens zijn tegenkomen op je vakantie naar Italië, maar in Nederland is de enige Subdued winkel in Amsterdam te vinden!

Subdued is een merk voor jonge meiden met een speelse kledingstijl! Met Subdued onderscheid je je van de mainstream mode, omdat het veelal unieke items heeft. De grootste inspiratie haalt Subdued van Italiaanse ontwerpers en de Italiaanse levensstijl. And don’t we all lóoove Italy? <3

3. I Love Vintage
Adres: Prinsengracht 201

I Love Vintage city guide

Een City Shop Guide van Amsterdam is niet compleet wanneer er geen vintage shop wordt genoemd. Want echte vintage-lovers kunnen hun hart ophalen in Amsterdam! Eigenlijk zijn héél veel vintagewinkels de moeite waard om een bezoek te brengen, maar I Love Vintage springt er toch wel bovenuit met haar op vintage geïnspireerde (nieuwe) kledingstukken.

I Love Vintage begon als webshop, maar heeft tegenwoordig ook een fysieke winkel. Je treft hier onder andere jaren ’50-jurkjes in allerlei kleurtjes, jumpsuits, blouses, sieraden en schoenen.  Inmiddels heeft I Love Vintage ook een eigen label, genaamd BANNOU.

 4. IJ-Hallen: de grootste vlooienmarkt van Europa
Adres: T.T. Neveritaweg 1

 

De kringloop is er niets bij! Als je van vintage pareltjes houdt, dan móét je eens naar de grootste vlooienmarkt van Europa in de IJ-Hallen van Amsterdam zijn geweest. Kijk op de website voor de data, want de vlooienmarkt is maar één weekend per maand! Met het enorme aanbod aan tweedehands spullen (rond de 500 kramen) is de slagingskans 100%! Het leuke aan deze markt is natuurlijk dat je kunt afdingen. Een tip is daarom om in de namiddag te gaan, omdat aanbieders dan graag van hun spullen af willen. Oh, en je moet wel een beetje goed kunnen zoeken om de pareltjes te scoren natuurlijk. ;)

De IJ-Hallen bevinden zich in Amsterdam-Noord, op de eerdergenoemde NDSM-Werf. Daar is genoeg te doen, dus je kunt er een perfect dagje uit van maken!

Ook leuk: vanaf april is de vlooienmarkt weer buiten.

Tags: , , , , , ,