city guide hotspots londen

Bij mixitup.nl kun je elke week lezen over de gaafste hotspots in de grote steden, maar óók in de kleinere, vergeten stadjes! Zo hoef jij nooit meer te zoeken naar unieke boetiekjes, die je vaak op het eerste oog voorbij loopt. Shoppen en stedentrips is nog nooit zo leuk geweest! 

Vorige keer maakten wij een mini-City Guide voor de grootste steden in Nederland. Omdat we nu richting de zomervakantie gaan (yay!) vonden wij het tijd voor een city trip over de grens. Dus ben jij van plan om binnenkort een tripje naar een gave stad te boeken met je vriendin of je lover? Houd dan vooral deze rubriek in de gaten!

We trappen de buitenlandspecial af met Londen, de stad met de rode bussen en telefoonhokjes, heel veel thee en de English breakfasts. Londen is altijd hip en happening en ja: hier móét je een keer zijn geweest.

Tip: neem genoeg geld mee want het leven in Londen is vrij duur. De metro kost daarentegen gelukkig geen drol en brengt je naar alle hotspots in town. Voor de rokers onder ons: neem vooral je pakje sigaretten uit Holland mee. In Engeland kosten ze zo’n negen euro. En drink je kopje koffie liever niet op een terras middenin de stad, maar kijk ook eens in de vele buitenwijken!

#1  Vintage store Blitz
Adres: 55-59 Hanbury St. London E1 5JP

Vintage-liefhebbers opgelet: Blitz in Londen is het grootste vintage-warenhuis van Europa en dus een echt must-see! Volgens Vogue staat dit warenhuis zelfs in de top 10 van must-sees in Londen. Blitz heeft meer dan 20.000 unieke vintagestukken met iedere week nieuwe leveringen. Kleding voor mannen en vrouwen, uit de trends van de 60s, 70s, 80s en 90s, maar ook filmposters, meubels en LP’s zijn hier te shoppen.

‘Bigger, Better, Smarter & Cleaner than all of its East London counterparts’ – Time Out

#2 Street Art Tour
Adres: Oost-Londen. O.a. Brick Lance, Shoreditch & Liverpool Street.

Graffiti-kunstenaars leven zich al jarenlang uit in de straten van Londen. London’s East End is een waar museum van kunstwerken, waar je helemaal gratis van kunt genieten. Wil je meer weten over de achtergronden bij de kunstwerken (wat trouwens een echte tip is)? Boek dan een Street Art Tour. Een kunstenaar begeleid je dan door de straten van Oost-Londen en laat je de gaafste graffiti-kunst zien.

#3 Carnaby Street
Adres: Verscholen tussen Oxford Street en Regent Street

 

Dit super gezellige winkelstraatje ligt verscholen tussen 2 enorme straten in stadsdeel Soho. In de jaren 60 (de ‘swinging sixties’) verwierf dit straatje wereldwijde bekendheid al een ‘hippe’ winkelstraat, met vooral muziekwinkels en kledingboetiekjes. Oké, dat imago heeft het straatje misschien een beetje verloren, maar het is nog steeds de moeite waard om hier een kijkje te nemen. Tegenwoordig tref je hier veel kleine kledingboetiekjes, hippe merken en designerwinkels.

#4 The Book Club
Adres: 100-106 Leonard St London EC2A 4RH

Londen is de place to be als je op zoek bent naar hippe, culinaire spots. De wijk waar je die het meest waarschijnlijk zult vinden? Shoreditch, for sure! Shoreditch is een giga hippe wijk met de allerbeste restaurantjes, waaronder The Book Club. Overdag kun je hier heerlijk lunchen, cocktails drinken, dineren of een potje pingpongen. Daarnaast organiseert The Book Club ook veel culturele activiteiten zoals tentoonstellingen en optreden. ‘s Nachts kun je hier terecht voor trendy feestjes.

Houd onze ‘City Guide-rubriek’ in de gaten, want volgende week maken we weer een tripje in een andere stad en laten we jou de gaafste hotspots zien. :)

Tags: , , , , , , , ,