city guide hotspots rotterdam

We hebben een splinternieuwe rubriek op mixitup.nl! Vanaf nu kun je elke week genieten van de gaafste hotspots in de grote steden, maar óók in de kleinere, vergeten stadjes! Zo hoef jij nooit meer te zoeken naar unieke boetiekjes, die je vaak op het eerste oog voorbij loopt. Shoppen en stedentrips is nog nooit zo leuk geweest! 

Vorige keer maakten wij een mini-City Guide voor U-town (Utrecht). Als het goed is hoef je, de volgende keer als je op Hoog Catharijne strandt, niet meer op het station te wachten maar kun je je vanaf nu vermaken in de vetste hotspots van de stad.

Van Amsterdam, via Utrecht, reizen we nu een stukje verder naar Rotterdam. Logisch, want Rotterdam is op dit moment hotter dan hot! De één naar de andere hotspot wordt geopend en het is bíjna niet meer bij te houden. Een overzichtje is dus wel handig..

En laten we eerlijk zijn, alleen al voor de mentaliteit (niet lullen, maar poetsen), de saamhorigheid, de prachtige architectuur (lees: skylines!) wil je een tripje maken naar Rotterdam, toch?

#1 Markthal Rotterdam
Adres: Dominee Jan Scharpstraat 298

Iedereen die in Rotterdam komt, zou echt even naar de Markthallen moeten gaan. Bij deze indoor foodmarkt, die overigens in een prach-tig gebouw is gevestigd, kun je allerlei lekkernijen proeven. Oké, het is niet écht een markt, want het is allemaal vrij prijzig en de standjes die er staan lijken meer op restaurants, maar toch: de beleving is alleen al hartstikke leuk.

Van donuts tot vis en van Aziatische toko’s tot een simpele supermarkt: alles wat met eten te maken heeft, vind je in de Rotterdamse Markthal.

#2 The Suicide Club
Adres: Stationsplein 45

AWESOME! We zeiden het al: de skyline van Rotterdam is fantastisch. En hóé vet zou het zijn dat je met een cocktail in je hand kan genieten van de muziek én van het uitzicht? Het kan allemaal bij The Suicide Club: de allereerste rooftop bar van Rotterdam!

En ja: je zal écht uitzicht hebben op een skyline, want het gebouw bevindt zich op een toplocatie. Vlakbij het station, op het dak van het Groothandelsgebouw. Tot in de late uurtjes kun je hier genieten van een drankje én dineren. Chef Marnix Benschop maakt trouwens de meest fantastische gerechten!

You will spend your night in intimate nooks, surrounded by beautiful views over Rotterdam and the international harbor. You will feel like you have jetted off to Manhattan, surrounded by tall buildings and twinkling lights… – Aldus de website van The Suicide Club.

#3 Café Restaurant Floor
Adres: Schouwburgplein 28

Op zoek naar een leuke lunchgelegenheid in Rotterdam? Ga dan eens langs bij café restaurant Floor in het culturele hart van Rotterdam. Op de kaart zal je lokale en biologische producten vinden die op een moderne manier zijn bereid.

Het leuke aan dit cafeetje is dat ze een terras hebben in een grote stadstuin. Je kunt natuurlijk ook gewoon je eigen lunch meenemen en daar heerlijk in het gras gaan zitten, tussen de Erasmusbrug en de Willemsbrug, met uitzicht op het Noordereiland.

#4 Louen
Adres: Pannekoekstraat 89-A

Dit modeboetiekje mag je echt niet missen als je een tripje naar Rotterdam maakt! Louen is een kledingwinkeltje met een geweldig interieur en unieke fashion items met een Deense touch. Houd jij van de minimalistische, strakke stijl uit Denemarken? Dan ben je hier op het juiste adres.

Houd onze ‘City Guide-rubriek’ in de gaten, want volgende week maken we weer een tripje in een andere stad en laten we jou de gaafste hotspots zien. Tipje van de sluier: binnenkort ook steden in het buitenland! :) 

Tags: , , , , , ,