city guide hotspots utrecht

We hebben een splinternieuwe rubriek op mixitup.nl! Vanaf nu kun je elke week genieten van de gaafste hotspots in de grote steden, maar óók in de kleinere, vergeten stadjes! Zo hoef jij nooit meer te zoeken naar unieke boetiekjes, die je vaak op het eerste oog voorbij loopt. Shoppen en stedentrips is nog nooit zo leuk geweest! 

Vorige week gave we in plaats van een City Guide, een overzicht van leuke uitjes voor Tweede Paasdag. Uiteraard gaan we deze week gewoon weer door met de reguliere City Guide! We beten het spits af met onze hoofdstad Amsterdam, en we gaan verder met Utrecht. De volgende keer als je op Hoog catharijne strandt, hoef je niet meer op het station te wachten want met deze hotspots beleef jij een fantastische dag in U-City.

#1 Key West Beachhouse
Adres: Strandboulevard 222

city guide utrecht 1

Beachhouse, say what?! Klopt, Utrecht heeft geen zee, maar wel een zandstrand. Op deze bijzondere locatie INCLUSIEF zwemwater , gelegen langs één van de drukste snelwegen van Nederland vind je de perfecte stek voor een heerlijk diner of een lekkere cocktail.

Dit Florida-ish strandpaviljoen heeft een verrukkelijke menukaart en geeft je een heerlijk zomers gevoel! Jammer genoeg ligt het vrij ver van het centrum vandaan, maar het is zeker te moeite waard om er toch even heen te fietsen!

#2 Jut & Jul Vintage
Adres: Telingstraat 11

city guide utrecht 4

Dit kleine huisje vol creativiteit verkoopt tweedehands kleding en woonaccessoires. Ben je op zoek naar een uniek, origineel cadeau? Dan zit je bij deze hotspot helemaal goed! Fun fact: deze winkel heeft een shop-in-shop concept, waar startende ondernemers een kleine ruimte kunnen huren om hun spullen te verkopen. Je zult hier dus van alles tegenkomen in allerlei verschillende stijlen!

#3 BROEI
Adres: Oosterkade 24

city guide utrecht 2

De hipsterfactor van deze tent is wel érg hoog, maar het eten is er lekker, de koffie is er goed en de sfeer is er gezellig! Broei is inmiddels vrij populair geworden en groeit inmiddels zelfs uit de pot, zoals ze zeggen op de website. Ze koken alles aan de andere kant van de kade en halen elke dag met de bakfiets de potten en pannen op (hipsterfactor). Zeer binnenkort zal Broei wegens succes uitbreiden. Hier moet je dus zeker een keer zijn geweest!

Bij Broei kun je heerlijk zitten om aan je schoolproject te werken of om te borrelen met vrienden. Daarnaast kun je eens in de zoveel tijd genieten van de evenementen die ze organiseren.

#4 Daen’s
Adres: Korte Minrebroederstraat 13-17

city guide utrecht 3

Daen’s is zo’n beetje alles in één. Je kunt er winkelen, lunchen, koffie drinken, slapen (1 kamer hotel) én dineren. In dit voormalig brandweerkazerne zou je theoretisch dus 24 uur kunnen doorbrengen.

De merken bij Daen’s zijn hoogstaand en als je op zoek bent naar een uniek kledingstuk, dan raden we je aan hier eens naar binnen te lopen. Deze conceptstore verkoopt onder andere Paul Smith, French Connection, Tiger of Sweden en Ruby Tuesday. De prijzen liggen in een ietwat hoger segment, maar dan heb je ook wat!

Houd onze ‘City Guide-rubriek’ in de gaten, want volgende week maken we weer een tripje in een andere stad en laten we jou de gaafste hotspots zien. Tipje van de sluier: binnenkort ook steden in het buitenland! :) 

Tags: , , , , , , , , ,