Denim lovers kunnen deze week in Amsterdam hun neus ophalen, want de Amsterdam Denim Days zijn gestart! Wij zochten op wat je moet weten over dit evenement en geven je vast wat spijkergoed-inspiratie. Dus voor iedereen met een indigo hart: lees vooral verder!

Amsterdam Denim Days

Van 11 tot 17 april kleurt Amsterdam in het indigo blauw. De Amsterdam Denim Days draait om alle soorten, merken en dragers van denim. Van trendsetting denim liefhebbers op de straat, tot de grootste vernieuwers van de denim-industrie: samen creëren ze de ultieme bluewear en vanaf vandaag kun je dat bewonderen in de Westergasfabriek.

De derde editie van de Amsterdam Denim Days wordt groots gevierd en is enorm in omvang toegenomen. Bekende denimmerken als K.O.I., Lee, Scotch & Soda en Denham zijn van de partij, net als The Vintage Showroom uit Londen, de Italiaanse weverij Candiani, de Amerikaanse denimleverancier Cone Denim en Advance Denim uit China. Een echte must-see voor de denimlovers onder ons dus! En wie houdt er nou niet van die alleskunnende stofje?

Naast het hoofd-event ‘Blueprint’ op 15 en 16 april in de Westergasfabriek, waar workshops, exclusieve items, tentoonstellingen, bands en DJs te zien zijn, is er voor denim lovers ook genoeg te doen in het centrum van Amsterdam. Er worden allerlei events georganiseerd bij de vele denim winkeltjes in de Amsterdamse straten. Van presentaties van nieuwe en unieke collecties tot tentoonstellingen en professionele denim sprekers.

(Foto’s: TimCollinsPhotography)

Het programma

13 & 14 april: Kingpins Show
Locatie: Gashouder, Westergasfabriek

Dit evenement is enkel voor de professionals uit de modebranche en dus alleen te bezoeken op uitnodiging. Vakmensen komen bijeen om inspiratie op te doen en ideeën met elkaar te delen.

15 & 16 april: hoofd-event: Blueprint
Locatie: Westergasfabriekterrein (Zuiveringshal / Machinegebouw)

Voor €10,- kun jij bij deze tweedaagse happening zijn! De grootste denim labels zullen hun nieuwste collecties showen, of doe mee aan de vele workshops, luister naar bandjes en DJs en drink een wijntje of blijf lekker eten. Een paar voorbeelden voor je to do list:

– Denim Market: Op deze markt kun je snuffelen tussen vintage en nieuwe denim items, gadgets en accessoires.
– Jeansschool: Voor de ultieme op maat gemaakte jeans, zullen de studenten van de lokale Jean School drie klassieke denim items laten zien, die je kunt kopen en volledig kunt aanpassen naar je eigen wensen.
– The Global Denim Awards: Bij deze modeshow/wedstrijd kun je genieten van de mooiste denim pareltjes van de grootste merken. Het doel van deze show is om talent en de industrie bij elkaar te brengen en op die manier een platform te creëren voor de toekomst van denim design, innovatie, duurzaamheid en vakmanschap.
– Big brands zoals Calvin Klein Jeans, Lee, Tommy Hilfiger, G-Star RAW en Scotch & Soda showen hun collecties.

11 – 17 april: Centrum van Amsterdam

Niet alleen is de Westergasfabriek kleurt het indigo blauw, maar ook op de Amsterdamse straten. Met een enorm aanbod aan denim brands en top denimwinkels is Amsterdam uniek te noemen voor de liefhebbers. Tijdens de Amsterdam Denim Days worden evenementen georganiseerd door verschillende winkels: van presentaties van de nieuwe collecties, tot volledige tentoonstellingen. En als je op zoek bent naar de perfecte jeans: het barst deze week van de denim professionals voor het allerbeste advies! Uiteraard zullen er ook flinke aanbiedingen zijn! Shop-ze! :D

Tags: , , , , , , , ,