island guide corsica header

Bij mixitup.nl kun je elke week lezen over de gaafste hotspots in de mooiste plekken van Europa. In voorgaande edities keken we naar de grote steden in Nederland en Europa en in de komende weken maken we tripjes naar de zonnigste eilanden van Europa! Met deze Island Guide hoef jij nooit meer op zoek naar unieke boetiekjes en fijne restaurants die je vaak op het eerste oog voorbij loopt.

Omdat er voor sommigen misschien nog een zonvakantie op de planning staat, vonden wij het een goed idee om onze city trip-rubriek te verplaatsen naar de vakantie-eilanden die Europa rijk is.  Ben jij van plan om binnenkort een tripje te boeken naar een zonnig eiland met je vriendin of je lover? Houd de komende weken dan vooral deze rubriek in de gaten!

Inmiddels zijn we al een stuk verder in onze eilandenspecial. Vorige weken schreven we een Island Guide over het prachtige Griekse eiland Rhodos, het party-eiland Ibiza, het zonovergoten Mallorca en het Italiaanse Sicilië. Deze week zochten we de hotspots op van het Franse eiland Corsica.

Corsica is hét perfecte eiland voor de avonturiers onder ons. Hoewel het eiland onderdeel van Frankrijk is, lijkt het hier alsof je in een heel andere wereld terecht gekomen bent. De mensen zijn temperamentvoller, spreken hun eigen taal en het levensritme is anders. Je vindt op het eiland geweldige oude stadjes zoals de hoofdstad Ajaccio (geboortestad van Napoleon), maar het is er vooral een walhalla voor natuurliefhebbers. Het eiland kent maar liefst 1500 wandelroutes, dwars door de natuur.

#1 Calenzana

De meeste toeristen zullen zich aan de kust bevinden en in de hoofdstad van het eiland. Voordeel hiervan is dat het woeste hart van het eiland vrij onopgemerkt blijft. En daar kun jij weer gebruik van maken! Huur een auto en dwaal af naar de prachtige bergstadjes, zoals Calenzana. Daar sieren olijfgaarden en piepstille dorpjes de hellingen en valleien van het eiland. Trek de wandelschoenen aan en beklim de bergpaden, door de eiken- en naaldbossen. Op deze manier leer je het eiland pas echt kennen!

#2 Plage de Palombaggia
Adres: Porto-Vecchio, Corsica

Plage-de-Palombaggia

Porto Vecchio is een idyllisch stadje gelegen aan een prachtige baai, in het zuiden van Corsica. Het is de meest populaire plaats van het zuiden, waarschijnlijk vanwege de prachtige stranden. Mocht je hier naartoe gaan, dan is een bezoekje (of vijf) aan de ‘Franse Rivièra’ Palombaggia een must. Ga heerlijk aan het strand bakken, of schuif aan bij een tafeltje van de beach bar Palm Beach. Wijn, verse vis en blote voetjes in het zand. Wat een leven..

#3 A Nepita
Adres: 4 rue San Lazaro, 20000 Ajaccio

Een bezoekje aan de hoofdstad van het eiland, leert al snel dat er oneindig veel eettentjes zijn. Als je dan toch in de hoofdstad bent, dan wil je natuurlijk het beste van het eiland proeven. Ga hiervoor naar het restaurant A Nepita. Het staat op nummer één van restaurants in Ajaccio volgens Tripadvisor. Geniet van verfijnde vlees- en visgerecht, de beste wijnen en een vriendelijke bediening.

Tags: , , , , , , ,