island guide ibiza
Bij mixitup.nl kun je elke week lezen over de gaafste hotspots in de mooiste plekken van Europa. In voorgaande edities keken we naar de grote steden in Nederland en Europa, maar omdat het vakantie is, maken we de komende weken tripjes naar de zonnigste eilanden van Europa! Met deze Island Guide hoef jij nooit meer op zoek naar unieke boetiekjes en fijne restaurants die je vaak op het eerste oog voorbij loopt.

Omdat het zomervakantie is, vonden wij het een goed idee om onze city trip-rubriek te verplaatsen naar de vakantie-eilanden die Europa rijk is.  Ben jij van plan om binnenkort een tripje te boeken naar een zonnig eiland met je vriendin of je lover? Houd de komende weken dan vooral deze rubriek in de gaten!

Inmiddels zijn we al een stuk verder in onze buitenlandspecial. Je kunt de city guides van LondenValenciaPraagParijsMarrakechStockholmLissabon en Florence teruglezen op Mixitup.nl. Vorige week schreven we een Island Guide over het prachtige Griekse eiland Rhodos.

Wanneer je aan een vakantie-eiland in Europa denkt, dan komt Ibiza waarschijnlijk als eerste bij je op. Gouden zandstranden, mooie baaien, authentieke dorpjes, hippies en nachtclubs, dat is vakantie vieren op dit Spaanse eiland. Je denkt misschien snel aan heel veel nachtclubs en dure drankjes en die zul je er ook erg veel vinden, maar als je even buiten de gebaande paden gaat, vind je op Ibiza ook heel veel rust en pracht. Wij zochten deze verborgen pareltjes voor je op.

#1 El Carmen
Adres: Playa Cala d’Hort, 07830 Sant Josep de sa Talaia, Illes Balears

el carmen ibiza

Houd je van Paella? Dat kun je het beste eten bij El Carmen. Alleen al door de prachtige locatie van het restaurant – op het stand van Cala d’Hort en met het het uitzicht op Es Vedra – wil je hier gaan eten. Je voelt hier meteen waarom reizigers al honderden jaren als een magneet naar Ibiza worden getrokken. Gelukkig is het eten ook goed en is de keuze ruim: van een klassieke paella tot paella met kreeft of zeevruchten. Reserveer van tevoren even, want volgens de recensies zit het hier erg snel vol.

 #2 Aztaró 
Adres: Carretera Sant Joan, km 15, 07800 Santa Eularia des Riu, Eivissa, Illes Balears

hotspots ibiza 2

Bron: aztaro.com

Op Ibiza kun je natuurlijk genieten van alle fantastische feesten, maar wanneer je meer op zoek bent naar een rustvakantie, kun je op dit eiland ook heerlijk vertoeven. Bezoek bijvoorbeeld de beste spa van het eiland (zegt men): Aztaró. Ver weg van de drukte, omgeven door een sinaasappelboomgaard, ligt een oase van rust en een ultiem gevoel van ontspanning.

#3 Las Dalias – nightmarket
Adres: Carretera San Carlos, Km12, 07850 Sant Carles de Peralta, Illes Balears

ibiza hotspots 3

Bron: Lasdalias.se

Al jaren wordt Ibiza gezien als het ultieme partyparadijs. Niet zo gek dat bij voor festivalkleding vaak inspiratie wordt opgedaan bij het eiland. Wanneer je een beetje van het Ibizastijlje houdt (lees: boho chic met hippie-invloeden en veel flowy stofjes), dan zou je echt een dagje moeten shoppen op Ibiza. Onze tip? Bezoek de nightmarket Las Dalias. De markt bestaat uit meer dan 100 kraampjes met kleding, accessoires, schoenen, tassen enzovoort. Naast het shoppen kan je ook genieten van live muziek of een lekker hapje eten of drinken in het restaurant.

Tags: , , , , , , , ,