island guide sicilië

Bij mixitup.nl kun je elke week lezen over de gaafste hotspots in de mooiste plekken van Europa. In voorgaande edities keken we naar de grote steden in Nederland en Europa en in de komende weken maken we tripjes naar de zonnigste eilanden van Europa! Met deze Island Guide hoef jij nooit meer op zoek naar unieke boetiekjes en fijne restaurants die je vaak op het eerste oog voorbij loopt.

Omdat voor sommigen de vakantie nog niet is afgelopen, vonden wij het een goed idee om onze city trip-rubriek te verplaatsen naar de vakantie-eilanden die Europa rijk is.  Ben jij van plan om binnenkort een tripje te boeken naar een zonnig eiland met je vriendin of je lover? Houd de komende weken dan vooral deze rubriek in de gaten!

Inmiddels zijn we al een stuk verder in onze buitenlandspecial. Je kunt de city guides van LondenValenciaPraagParijsMarrakechStockholmLissabon en Florence teruglezen op Mixitup.nl. Vorige weken schreven we een Island Guide over het prachtige Griekse eiland Rhodos, het party-eiland Ibiza en het zonovergoten Mallorca.

Sicilië is een prachtig Italiaans eiland, dat maar drie kilometer van de kust van Italië ligt. Een keuze maken uit de mooiste plekjes op het eiland, bleek een hele opgave. Het eiland is zo fantastisch (en groot), dat er enorm veel te beleven valt. Of je nu voor de mooie stad gaat of de prachtige stranden: op Sicilië verveel je je nooit.

#1 Pasticceria Maria Grammatico
Adres:  Via Vittorio Emanuele, 14, 91100 Erice

hotspots sicilië 1

Als je op Sicilië bent, is de gemeente Erice een echte aanrader om te bezoeken. De oude stad ligt op een hoogte van 750 meter, op de top van de Monte San Giuliano. Het lijkt net alsof je op de set van Game of Thrones rondloopt in dit middeleeuwse stadje. Alles in het centrum dateert dan ook uit de middeleeuwen en ademt één en al mystiek uit. Onze tip? Scoor een canolli bij Pasticceria Maria Grammatico en eet ‘m op onder het genot van het uitzicht. Een canolli is een Siciliaanse lekkernij met een vulling van ricotta. De lekkernij is mede beroemd geworden door de legendarische uitspraak uit de Godfather: ‘‘Leave the gun. Take the cannoli’.

#2 Wijnproeven bij Cantine Florio
Adres: Via Vincenzo Florio, 1, 91025 Marsala

hotspots sicilië 2

Het prachtige stadje Marsala is beroemd geworden om de gelijknamige drank die hier gemaakt wordt. Deze versterkte wijn lijkt veel op sherry en port. Een bezoekje aan Marsala is dus een fantastisch excuus om  kennis te maken met de traditionele Siciliaanse Marsala wijn. De perfecte plek om dit te doen is Cantine Florio, aan de rand van Marsala. In dit oude wijnhuis kun je deze traditionele wijn proeven en de enorme vaten zien waarin het vroeger werd bewaard.

#3 Taormina

hotspots sicilië 3

Taormina is het St Tropez van Sicilië en is daardoor ook érg toeristisch. Maar tóch mag een bezoekje aan deze stad echt niet ontbreken op je to do list. Prachtige binnentuinen, smalle straatjes, grote terrassen en uitzicht op de Middellandse Zee: in Taormina is het heerlijk vertoeven. Vergeet niet een bezoekje te nemen aan het stadspark Giardino Pubblico dat uitzicht biedt op zee en de hoofdstraat Corso Umberto met veel restaurants en winkels. Ook mag je het strand Mazzaro niet missen, dat te bereiken is per kabelbaan.

Tags: , , , , , , , ,