shoppen

Shoppen met weinig budget

Als je maar een beperkt budget hebt voor nieuwe kleding, is het best lastig shoppen. De winkels hangen immers vol verleidelijkheden en probeer ze maar eens te weerstaan! Voor je het weet heb je een uitgave gedaan die eigenlijk helemaal niet in je budget past. Met een strak budget wil je liever niet thuiskomen met tassen vol impulsaankopen die je misschien helemaal niet zal dragen en dan nog steeds het gevoel hebt dat je basisitems in de kast mist. Het belangrijkste is dus dat je thuiskomt met enkel items die je echt nodig hebt én ook echt zal dragen. Met de volgende tips kan het niet mis gaan!

Voordat je gaat shoppen ga je eerst eens goed door al je kleding, schoenen en accessoires om te bepalen wat je echt nog mist. Ga vervolgens rustig zitten met pen en papier en schrijf op wat je dit seizoen nog nodig hebt en welk bedrag je je per item kunt veroorloven. Dat kunnen basic items zijn zoals een little black dress, maar ook trendy kledingstukken waar je graag mee wilt combineren. Bedenk bij alles wat je opschrijft: “Heb ik dit echt nodig en kan ik het me permitteren?”

shoppen

Shoppen met weinig budget

Het moeilijkste deel is als je werkelijk gaat shoppen. De sleutel tot succes hangt af van het feit of jij je kunt houden aan het lijstje en je niet laat afleiden door alle andere verleidelijkheden die je niet echt nodig hebt. Zie je een geweldig paar hakken die zijn afgeprijsd naar ‘nog maar’ 100 euro? Staan ze op je lijstje? Nee? Dan heb je ze ook niet nodig!

Kijk bij alles wat je ziet op je lijstje. Staat het er niet tussen, dan koop je het niet. Staat het er wel tussen, dan check je hoeveel je er maximaal aan kunt besteden. Is het betreffende kledingstuk duurder dan op je lijstje, dan zoek je verder. Door met het lijstje te werken, kun je precies kopen wat je nodig hebt voor de maximale prijs die jij er aan uit wilt geven.

Het leukste deel is als je thuiskomt. Je zult trots op jezelf zijn als je met spulletjes thuiskomt die je echt nodig hebt en ook nog eens binnen je budget! Het lijstje werk natuurlijk ook prima als je graag online shopt. Leg het gewoon naast je toetsenbord en check ‘m als je iets op het net gevonden hebt!

shoppen

Shoppen met weinig budget

Zie ook:
Yvon Jaspers lanceert nieuwe productlijn
Gratis Fitness Apps voor je Smartphone
BRENG MUZIEK IN DE KINDERWAGEN MET JOOLZ TUNEY!
W HOTELS HEEFT DEUREN W PARIS OPÉRA GEOPEND
GIORGIO ARMANI OPENT WIJNBAR IN TOKIO

Tags: , , , ,