Aanstaande zondag is het Pasen, dé perfecte gelegenheid om uitgebreid te brunchen met je familie of vriendlief. Ben jij net zo’n kookqueen als wij en ben je op zoek naar het perfecte brunchrecept? Dan zit je hier helemaal goed!
Als de eieren geschilderd zijn, sta jij misschien al in de keuken de nodige voorbereidingen te doen. Een paasbrunch mag groots, uitbundig, vrolijk en vooral: moet erg lekker zijn! Ook is het natuurlijk het beste van twee werelden (vooral als je de zaterdag daarvoor flink hebt doorgehaald): ontbijt én lunch, hartig en zoet, warm en koud. Wij kunnen niet wachten om zondag lekker uitgebreid te tafelen met familie. En al hélemaaal niet als we deze fantastische brunchgerechten zien. Vrolijk Pasen!
#1 Zalmquiche dille en garnalen (bron: ah.nl)
Voor de visfanaten onder ons: dit brunchidee ga je geweldig vinden! Er kunnen zo’n 8 personen van eten, dus dit recept is geschikt voor de hele familie!
Wat heb je nodig?
– 300 gram zalmfilet
– 6 bosuitjes
– 15 gram dille
- 300 gram rauwe & gepelde garnalen (diepvries, ontdooid)
- 270 gram bladerdeeg
- 1 eetlepel grove mosterd
- 125 gram crème fraîche
- 3 eieren
- 100 gram geitenkaas blanc 50+
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de zalm in kleine blokjes van ongeveer 1 cm en de bosui in ringen. Houd een paar takjes dille achter als garnering en snijd de rest fijn. Meng vervolgens de bosui en dille met de garnalen en zalm. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
2. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en verdeel het mengsel erover.
3. Klop de mosterd, crème fraîche en eieren los en verdeel gelijkmatig over de quichevorm. Verkruimel de kaas erover en bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.
4. Neem de quiche uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster. Verwijder de vorm en garneer met de rest van de dille.

– 1 eetlepel boter
– 180 ml + 1 eetlepel melk
– 1 eetlepel bloem
– 0,5 theelepel mosterd
– 0,5 theelepel nootmuskaat
– 30 gram geraspte oude kaas
Voor de muffins:
– 6 sneetjes witbrood, zonder korst
– 3 eetlepels boter, gesmolten
– 75 gram ham, in reepjes of blokjes
– 6 kleine eieren.
5. Bedek de eieren met twee eetlepels kaassaus. Bak gedurende 15-20 minuten in de oven, afhankelijk van hoe snel je eieren garen.

– 250 gram aardbeien
• 2 bloedsinaasappels, gepeld
• 1 banaan, in stukken
• 1 groot glas sojamelk of amandelmelk
• 2 handjes geroosterde havervlokken
2. Laat de havervlokken een kwartiertje weken in de melk.
3. Pureer alle ingrediënten in de blender.
4. Breng eventueel op smaak met een wat vloeibare honing, pureer nogmaals en schenk in grote glazen.





